9 luni de închisoare pentru o profesoara din Lugoj, pentru că a bătut un elev

O profesoară de la Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu din Lugoj a fost condamnată la nouă luni de închisoare, după ce în urmă cu câțiva ani, a bătut un elev.

Apr 19, 2023 - 17:15
Urmărește-ne peGoogle news
9 luni de închisoare pentru o profesoara din Lugoj, pentru că a bătut un elev
Foto: Ziua de Vest

Dascălul, care preda Educație fizică, a fost condamnat definitiv pentru purtare abuzivă, de către Curtea de Apel Timișoara, care a majorat pedeapsa inițială stabilită de Judecătoria Timișoara, la patru luni de închisoare.

Când a comis fapta, profesoara activa la un liceu din Recaș. Aceasta a lovit copilul, cauzându-i leziuni traumatice ce au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale, scrie lugojinfo.ro.

“Gravitatea faptei rezultă din faptul că inculpata era cadru didactic la dată comiterii faptei, având în supraveghere o clasa de elevi minori (clasa a V-a), cu ocazia desfășurării orei de educație fizică. Chiar dacă copilul era neastâmpărat sau i s-a adresat cu injurii, aceasta nu ar fi trebuit să aibă un comportament violent, constând în lovirea persoanei vătămate cu mâinile și cu o pompă de umflat mingi în zona gâtului, ținând cont de diferența de vârstă dintre inculpata și persoană vătămată, de putere între persoanele implicate, precum și de ascendentul pe care îl avea inculpata asupra minorului, fiind profesoară acestuia de educație fizică și sport.

Totodată, Curtea reține că pe lângă vătămările și leziunile fizice, persoană vătămată minoră a suferit vătămări de natură psihică, emoțională, în condițiile în care a fost agresată fizic în public, în față tuturor colegilor de clasa, încercând un sentiment de umilință și rușine.”, au precizat magistrații, in motivarea intrată și in posesia lugojInfo.ro.

Judecătorii au decis amânarea aplicării pedepsei de nouă luni închisoare, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani.