Cel puțin 13 persoane au murit în India, după ce un autocar s-a prăbușit într-o prăpastie

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, în statul Maharashtra, după ce un autocar care transporta zeci de membri ai unei trupe de muzică a derapat pe autostradă și a căzut în gol într-un defileu din vestul Indiei, relatează The Guardian.

Apr 16, 2023 - 11:11
Apr 16, 2023 - 11:12
Urmărește-ne peGoogle news
Cel puțin 13 persoane au murit în India, după ce un autocar s-a prăbușit într-o prăpastie
Foto: Twitter

În urma impactului, 13 persoane au murit și alte 29 au fost rănite, a transmis poliția locală. Cauza exactă a accidentului nu este cunoscută încă. 

Autocarul era în drum spre Mumbai, după ce muzicienii susținuseră un concert în orașul Pune, a transmis Atul Zende, ofițer de poliție din statul Maharashtra. 

Potrivit poliției, majoritatea pasagerilor care au murit făceau parte din trupa de muzică din Mumbai. „Persoanele grav rănite au fost scoase din autocar și transportate la spital”, a precizat Atul Zende.

Premierul indian, Narendra Modi, și-a exprimat compasiunea după producerea acestui accident și a anunțat un ajutor financiar pentru familiile victimelor.

Accidentele rutiere mortale sunt frecvente în India din cauza stilului de condus al șoferilor, a drumurilor prost întreținute și a mașinilor învechite. 

Peste 110.000 de oameni mor în fiecare an în accidente rutiere în India, potrivit poliției.

Sursa: Libertatea.ro