Mihaela Cambei, halterofila cu fizic de fotomodel, a câștigat trei medalii de aur pentru Romania la Campionatele Europene din Armenia

Sportiva română Mihaela Cambei a cucerit trei medalii de aur la categoria 49 kg, sâmbătă seara, la Campionatele Europene de haltere de la Erevan (Armenia).

Apr 16, 2023 - 11:03
Urmărește-ne peGoogle news
Mihaela Cambei, halterofila cu fizic de fotomodel, a câștigat trei medalii de aur pentru Romania la Campionatele Europene din Armenia
Foto: Captură Video / Instagram

Cambei s-a impus la smuls cu 92 kg, la aruncat cu 106 kg, iar la total cu 198 kg.

View this post on Instagram

A post shared by hookgrip (@hookgrip)

Ea a stabilit, totodată, şi două noi recorduri europene, la smuls şi la total.

Cealaltă reprezentantă a României la această categorie, Monica Csengeri a ratat toate cele trei încercări la smuls (la 84 kg) şi la aruncat (la 97 kg).

Tot sâmbătă, în prima zi a competiţiei, Cosmina Pană a câştigat două medalii de argint la cat. 45 kg. Pană a ocupat locul secund la stilul smuls, cu 70 kg, iar la aruncat a fost a patra, cu 83 kg, obţinând o nouă medalie de argint la total, cu 153 kg.

La cat. 45 kg, Bianca Dumitrescu s-a clasat pe patru la smuls, cu 67 kg, la aruncat a fost a cincea, cu 81 kg, iar la total tot pe cinci, cu 148 kg.

România are ca obiectiv câştigarea a patru medalii la Europenele de la Erevan, competiţie de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Pentru România vor mai concura Andreea Cotruţa (cat. 55 kg), Loredana Elena Toma (cat. 71 kg), Valentin Ionadi Iancu (cat. 55 kg), Cosmin Florentin Isofache (cat. 61 kg) şi Marian Cristian Luca (cat. 61 kg).