Aplicație care simplifică viața șoferilor amendați - Polițiștii schimbă strategia prin care acordă amenzi în trafic

Se pare că poliţiştii de la Rutieră s-au săturat să tot scrie amenzile de mână, cu pixul. Agenţii se vor „tehnologiza” şi ei. Vor folosi o aplicație ce permite inclusiv scanarea documentelor – ale unei persoane sau ale unei mașini.

Apr 15, 2023 - 16:06
Urmărește-ne peGoogle news
Aplicație care simplifică viața șoferilor amendați - Polițiștii schimbă strategia prin care acordă amenzi în trafic
Imagine cu caracter ilustrativ

Sindicatul Europol a reușit să pună la punct o aplicație prin care se simplifică modul în care se dau amenzile în trafic.

Astfel, munca polițiștilor ar fi mai facilă, deoarece polițiștii vor putea scrie amenda direct în aplicație, vor putea verifica dacă mașina pe care o opresc are ITP și asigurare valabilă, precum și dacă șoferul este căutat pentru încălcarea legii.

“Suntem foarte încântați să scoatem la lumină unul dintre primele proiecte de suflet din pachetul de digitalizare a muncii de poliție.

Sindicatul Europol va lansa o aplicație de digitalizare a modului de aplicare a contravențiilor. Adică la revedere hârțogăraie pentru polițiști. Adică în curând vom reuși să le ușurăm colegilor noștri considerabil munca.

În timp ce Ministerul de Interne are sute de specialiști și milioane de euro la dispoziție, noi am reușit într-o lună să construim de la zero o aplicație ușor de folosit, eficientă și care substituie 90% din ceea ce trebuia să completeze polițistul cu pixul”, a transmis Sindicatul Europol.

Dar aplicaţia va simplifica şi viaţa şoferilor amendaţi. Softul va avea o bază de date despre mașină și despre șofer.

O astfel de aplicație va duce și la eliminarea situațiilor în care șoferii au scăpat de amendă pentru că polițiștii au notat greșit CNP-ul șoferului sau datele mașinii.

Sursa: Național