O tânără angajată ca menajera, a „curățat” o casă de o sumă consistentă - Banii au fost sustrasi în mai multe rânduri, timp de un an

O tânără a ajuns în atenția polițiștilor brașoveni, după ce proprietarul casei în care aceasta fusese angajată ca menajeră s-a adresat poliției, semnalând lipsa unei sume mari de bani din casetele de valori aflate în locuință.

Apr 12, 2023 - 17:21
Urmărește-ne peGoogle news
O tânără angajată ca menajera, a „curățat” o casă de o sumă consistentă - Banii au fost sustrasi în mai multe rânduri, timp de un an
Imagine cu caracter ilustrativ

IPJ Brașov anunță miercuri, prin intermediul unui comunicat, că o femeie a fost reținută de polițiști pentru furt din locuință. Conform sursei citate, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila fac cercetări într-un dosar penal, în care persoana cercetată a fost reținută pentru 24 de ore.

Cercetările în acest caz au fost începute după ce, în 6 aprilie, polițiștii au fost sesizați de către proprietarul unei locuințe din comuna brașoveană Hârseni. Acesta reclama faptul că îi lipsește o sumă importantă de bani din casetele de valori existente în imobil.

Conform procedurilor, s-au făcut verificări. Polițiștii au ajuns la concluzia că banii, aproape 20.000 de euro, ar fi fost sustrași, în mai multe tranșe, pe durata a aproape un an de zile, de către menajeră. Suspecta în cazul de față este o femeie de 39 de ani, din aceeași localitate. Aceasta a fost reținută pentru 24 de ore.

„Cercetările, pe care polițiștii le-au efectuat, au stabilit faptul că banii ar fi fost sustrași în mai multe rânduri, într-un interval de aproximativ 1 an de zile, de către menajera angajată de persoană vătămată, iar prejudicial cauzat ar fi de aproximativ 20.000 de euro.

În baza probatoriul administrat până în acest moment, la data de 11 aprilie a.c., polițiștii au dispus reținerea persoanei bănuite, o femeie de 39 de ani, din aceeași localitate, aceasta fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare preventive al I.P.J. Brașov pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca persoana să fie prezentată judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere corespunzătoare.

Cauza este cercetată la acest moment sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în formă continuată, sub coordonarea unui procuror de caz, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale”, se mai menționează în comunicatul transmis în 12 aprilie de IPJ Brașov.

Sursa: Național