Președintele Moldovei, Maia Sandu, îi chemă pe moldoveni la o mare adunare populară la Chișinău. „E momentul să ne unim, să devenim parte a familiei europene”

Maia Sandu, a convocat o mare adunare populară la Chișinău, pentru data de 21 mai. Într-un discurs "către toți cetățenii țării", Sandu a explicat că prin această mobilizare moldovenii pot dovedi că destinul lor este european și că se disociază de forțele care doresc o revenire sub tutela Moscovei, în contextul extrem de dificil și volatil al războiul din Ucraina.

Apr 10, 2023 - 20:54
Urmărește-ne peGoogle news
Președintele Moldovei, Maia Sandu, îi chemă pe moldoveni la o mare adunare populară la Chișinău. „E momentul să ne unim, să devenim parte a familiei europene”
Foto: Președinția Republicii Moldova

”Am lansat inițiativa de a convoca la Chișinău o adunare a cetățenilor în care să spunem lumii că suntem europeni. Să dăm răspuns celor care întreabă ce vor moldovenii. Să se audă vocea noastră, a celor mulți. Adunarea națională Moldova Europeană va fi organizată la 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale”, a declarat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova a vorbit despre "o grupare de hoți și-a pus în cap să blocheze drumul nostru. Aceiași bani murdari corup diverse persoane pentru a nu permite curățarea justiției și finanțează protestele", care "țipă mai tare decât se aude vocea poporului" și astfel Europa crede, în mod eronat, că cetățenii Moldovei sunt indiferenți și nu iau atitiduine.

”Vă îndemn să ne manifestăm ca popor decizia clară de a fi parte a familiei europene. Să arătăm că unicul stăpân al acestui pământ e poporul Republicii Moldova. Să arătăm că deciziile se iau în Republica Moldova. A venit timpul să arătăm că suntem un popor hotărât, stăpân în casa lui. A venit timpul ca cei care sunt cu ochii pe noi să vadă că în clipele hotărâtoare suntem uniți și curajoși”, a mai afirmat Sandu.

Ea a adăugat că va discuta cu partidele pro-europene și cu societatea civilă detaliile privind organizarea mitingului.