Nivel ridicat de alertă pentru avioane - Vulcanul Bezymianny din Peninsula Kamceatka, a expulzat în aer o coloană de cenuşă înaltă de 10 kilometri

Geologii ruşi au publicat, de asemenea, fotografii care arată scurgeri de lavă şi coloane de aburi care sunt ejectate de acest vulcan. Bezymianny, cu o altitudine de 3 kilometri, este unul dintre cei mai activi vulcani din lume.

Apr 9, 2023 - 22:45
Apr 10, 2023 - 01:12
Urmărește-ne peGoogle news
Nivel ridicat de alertă pentru avioane - Vulcanul Bezymianny din Peninsula Kamceatka, a expulzat în aer o coloană de cenuşă înaltă de 10 kilometri
Foto: Volcaholic / Twitter

Atracție turistică în jurul unui vulcan care a erupt în Islanda. Fotograf român, martor la erupție: „O imagine apocaliptică” Cel mai ridicat nivel de alertă, codul roşu, a fost emis pentru reprezentanţii industriei aviatice.

Potrivit Departamentului de Apărare Civilă din Rusia, deocamdată nu există un pericol iminent pentru locuitorii din zonă şi pentru turiştii care vizitează această regiune. Vulcanul este localizat la circa 350 de kilometri distanţă de oraşul Petropavlovsk Kamciaţki, capitala regională.

Peninsula Kamceatka se află la 6.000 de kilometri depărtare de Moscova şi este una dintre regiunile cu cea mai mare concentrare de activitate geotermală din lume, având aproximativ 30 de vulcani activi. Datorită vulcanilor, gheizerelor şi izvoarelor sale termale, Kamceatka este o destinaţie apreciată de mulţi iubitori ai naturii.

Peninsula rusă, ce are o lungime de 1.200 de kilometri şi o lăţime de până la 450 de kilometri, deţine pe teritoriul ei circa 160 de vulcani, însă doar câţiva dintre ei sunt încă activi. Această regiune vulcanică a fost înscrisă în Patrimoniul mondial al siturilor naturale UNESCO.