Agenți de poliție, anchetați disciplinar pentru că și-au făcut datoria - Un șef din poliție, a făcut presiuni asupra subalternilor pentru salvarea soțului vitezoman al Sorinei Pintea

Fostul șef al Poliției Cluj a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, după ce a intervenit și persecutat un grup de polițiști care l-au amendat pe soțul fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea.

Apr 9, 2023 - 16:34
Urmărește-ne peGoogle news
Agenți de poliție, anchetați disciplinar pentru că și-au făcut datoria - Un șef din poliție, a făcut presiuni asupra subalternilor pentru salvarea soțului vitezoman al Sorinei Pintea
Foto: cotidianul.ro

Bărbatul a fost prins cu 99 km/h în localitate, depășind o coloană de mașini pe linie continuă, iar ministrul a sunat la Mircea Rus, pentru intervenție. Rus s-a dus la locul faptei și le-a spus agenților că puteau să îl ierte pe soțul ministrului. Pentru că nu a avut niciun succes, Mircea Rus a declanșat ancheta disciplinară împotriva agenților.

Sorina Pintea l-a sunat pe Mircea Rus, pus de PSD în funcție, iar șeful poliție Cluj s-a deplasat la locul incidentului deși era sâmbătă, 28 iulie 2018.

Sorina Pintea, care se afla și ea în mașina oprită de echipajul de poliție, ”a transmis pe un ton răspicat” agenților că ea se grăbește și a trebuit să aștepte 20 de minute. Aceasta s-a arătat foarte revoltată motivând că este reținută și că are treburi importante de făcut. În același timp, i-a transmis că nu va pleca de la fața locului până ce nu va sosi inspectorul șef Rus Mircea Ion”, mai spun procurorii.

Polițiștii cinstiți care au aplicat amenda au fost chemați la Biroul Control Intern al IPJ Cluj și le-a solicitat ca la orele 20.00 să fie prezenți la sediul Poliției Gherla pentru a se întâlni. Ofițerul de la control intern le-a cerut un raport și la audieri au spus că era pentru prima dată când șeful inspectoratului se deplasa în teren la constatarea unei banale contravenții rutiere și este cineva cercetat disciplinar pentru că își face treaba.

Fostul șef al secției de poliție din Gherla, unde lucrau cei trei agenți de poliție, a făcut plângere la DNA, scrie stiridecluj.ro.

Procurorii DNA au ajuns la concluzia că Mircea Rus a intervenit pentru a-și asigura funcția.

Acesta a fost reținut de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, fiind pus sub acuzare, alături de alți doi comisari, subalternii lui pentru numiri ilegale la Poliția Dej și Gherla.

Mircea Rus a fost destituit și acum Poliția Cluj este condusă de alt personaj cu ”spate” politic, Mihai Rus, nepotul lui Ioan Rus, fostul ”greu” din PSD.

Sursa: ziare.com