Un bloc s-a prăbușit în Marsilia, în urma unei explozii - Zeci de oameni sunt prinși sub ruine

Un bloc s-a prăbușit în urma unei explozii, iar sub ruine s-ar afla un număr necunoscut de persoane. Deocamdată, 5 locatari au fost salvați, având răni mai mult sau mai puțin grave, dar autoritățile se așteaptă la mai multe victime, inclusiv morți. Președintele Emmanuel Macron și-a transmis compasiunea pentru familiile victimelor și a precizat că urmărește cu îngrijorare noutățile.

Apr 9, 2023 - 14:02
Urmărește-ne peGoogle news
Un bloc s-a prăbușit în Marsilia, în urma unei explozii - Zeci de oameni sunt prinși sub ruine
Foto: Captură Video

Blocul de apartamente s-a prăbușit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în centrul orașului Marsilia, iar un incendiu a izbucnit în moloz, a anunțat duminică primarul. Cinci persoane care locuiau în clădirile învecinate, care s-au prăbușit și ele parțial, au fost rănite în incident, notează midilibre.fr.

În momentul exploziei, în jurul orei 00:40 (22:40 GMT), "totul s-a cutremurat, am văzut oameni alergând şi era fum peste tot, clădirea a căzut înspre stradă", a declarat pentru AFP Aziz, care nu a dorit să-şi spună numele de familie. El a explicat că deţine un magazin de alimente care funcţiona pe timp de noapte pe strada unde clădirea s-a prăbuşit.

Operaţiunile de salvare sunt complicate de "un incendiu în dărâmături" care "împiedică trimiterea câinilor şi a echipelor specializate în căutarea eventualelor victime care s-ar afla sub dărâmături", a declarat Marsiliei, care a precizat că există posibilitatea ca numărul victimelor să crească.

Acesta a avertizat că operațiunea este abia la început și că se pregătește "pentru o situație dificilă” (...).putem avea victime astăzi”.

Cauzele accidentului erau încă necunoscute. Ministrul francez de Interne s-a deplasat și el la locul tragedie.

Alte clădiri de pe stradă au fost evacuate ca măsură de securitate.