Marcel Ciolacu despre cazurile de violență la adresa profesorilor: S-a mers prea departe cu această libertate prost înțeleasă - Vom restabili autoritatea profesorilor în legile educației

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat sâmbătă că PSD va folosi proiectele legilor educației, aflate acum în dezbatere în parlamente, pentru a reface autoritatea profesorilor.

Apr 8, 2023 - 13:36
Urmărește-ne peGoogle news
Marcel Ciolacu despre cazurile de violență la adresa profesorilor: S-a mers prea departe cu această libertate prost înțeleasă - Vom restabili autoritatea profesorilor în legile educației
Foto: Marcel Ciolacu/ Facebook

El a făcut declarația în contextul celor două evenimente grave din ultima săptămână: un elev a rănit cu cuțitul o profesoară în București, iar o profesoară din Prahova a fost batjocorită de elevi în timpul orelor.

”Când vorbim de educație, vorbim de viitorul României. De aceea, trebuie intervenit urgent! Avem legile Educației în Parlament. PSD va insista ca noile reglementări să restabilească autoritatea profesorilor și respectul pentru cei care ne învață carte”, a scris Ciolacu pe o rețea de socializare.

”Cazurile recente ale elevului care a înjunghiat premeditat o profesoară sau al celor din Prahova care au umilit și batjocorit un cadru didactic sunt cutremurătoare. Și este cu atât mai grav cu cât astfel de lucruri se petrec într-o sală de clasă! Aceste cazuri pun în discuție autoritatea profesorilor. S-a mers prea departe, cu această libertate prost înțeleasă. Dascălii au ajuns bătaia de joc a unor elevi care consideră că au doar drepturi, fără nicio obligație. Lucrurile nu pot continua așa! Înainte dascălul era una dintre cele mai respectate persoane din comunitate. S-a pierdut acest respect și este foarte grav! Nu poți avea educație de calitate dacă profesorii nu sunt respectați”, a mai spus Ciolacu.

PSD e partidul care a promovat în ultimii 12 ani cele mai multe modificări ale actualei legi a Educației, realizată în 2011 de fostul ministru Daniel Funeriu.