Un bărbat a intrat într-o secţie de poliţie din Nisa şi a ieşit îmbracat în poliţist şi înarmat

Un bărbat a intrat într-o secţie de poliţie din Nisa, în sudul Franţei, şi a ieşit îmbrăcat în uniformă de poliţist şi înarmat, a declarat vineri poliţia franceză, care a deschis o ancheta în legătură cu acest incident, relatează AFP.

Apr 7, 2023 - 21:40
Apr 7, 2023 - 21:43
Urmărește-ne peGoogle news
Un bărbat a intrat într-o secţie de poliţie din Nisa şi a ieşit îmbracat în poliţist şi înarmat
Imagine cu caracter ilustrativ

Duminică seara, bărbatul de 22 de ani ar fi intrat pe poarta principală a cazărmii poliţiei naţionale, în centrul Nisei.

El a intrat pe jos, urmând o mașină de poliție care se întorcea la cazarmă. „Cum ai intrat?”, l-a întrebat judecătorul. „A venit o mașină, am intrat în spatele ei. Nu am fost oprit”.

După ce a cercetat o parte din incintă, el a ieşit purtând o uniformă de poliţist, o vestă antiglonţ precum şi un revolver de colecţie şi cartuşe de calibrul 9 mm, potrivit ziarului Nice-Matin, care a dezvăluit cazul.

Apoi, s-a urcat în tramvai, îmbrăcat ca un polițist și s-a dus acasă șa familia lui, în cartierul Moulins, în partea opusă a orașului, la zece kilometri distanță. Familia a fost uimită să-l vadă în uniforma de polițist, dar tatăl lui a intrat puțin în panică.

Tatăl său a recunoscut în fața poliției: „Când am văzut toate astea, mi-am dat seama că este foarte grav. Am pus totul în saci de gunoi și am aruncat totul. Mi-a fost teamă că ne va face rău cu armele. Imediat ce au fost informați, polițiștii a făcut o razie în tomberoane. Dar fără succes.

Contactaţi de AFP, poliţiştii au „confirmat faptele” precum şi sesizarea Inspectoratului General al Poliţiei Naţionale (IGPN).

Tânărul, fără antecedente penale, părea deprimat la proces, spun jurnaliștii francezi. El s-a predat a doua zi la poliţie și a fost condamnat la un an de închisoare, dintre care şase luni cu suspendare, partea fermă a pedepsei urmând să o execute sub brăţară electronică.

Nu se punea problema să-l trimitem pe acest tânăr la închisoare, unde domnește „legea celui mai puternic”, unde „ar fi zdrobit”, l-a avertizat judecătorul. De asemenea, îi este interzis să ocupe funcții publice. I s-a interzis, de asemenea, să dețină o armă.

Frédéric Pizzini, directorul poliţiei din Alpii Maritimi, a precizat că ancheta ar trebui să „descopere eventuale erori şi să propună sancţiuni”, adăugând că „au fost date instrucţiuni scrise pentru o reevaluare a regulilor”.

Sursa: G4Media