Elevul care și-a înjunghiat profesoara, a fost reținut, fiind acuzat de tentativă de omor

Elevul care și-a înjunghiat profesoara de japoneză a fost reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor. Incidentul a avut loc pe 5 aprilie, la Liceul „Ion Creangă” din Capitală, acolo unde băiatul în vârstă de 16 ani învață.

Apr 5, 2023 - 21:37
Urmărește-ne peGoogle news
Elevul care și-a înjunghiat profesoara, a fost reținut, fiind acuzat de tentativă de omor
Foto: Pexels/ Imagine cu caracter ilustrativ

Incident grav într-unul din liceele de prestigiu din Capitală. O profesoară de japoneză a fost înjunghiată la începutul orei de japoneză de către un elev de clasa a X-a, de la Liceul Ion Creangă.

La începutul orei, profesoara ar fi anunțat clasa a X-a că urmează să le dea un test, însă a fost și momentul în care băiatul a atacat-o pe femeia de 26 de ani cu un cuțit, în zona gâtului. Femeia a fost rănită superficial în zona respectivă, iar ulterior, la fața locului au sosit medici, dar și polițiștii secției 14, o secție de poliție aflată foarte aproape de liceul respectiv. Profesoara a fost transportată de urgență la Spitalul Universitar din Capitală, unde rana i-a fost suturată, iar apoi a fost lăsată să plece acasă.

După ce și-a înjunghiat profesoara, băiatul a declarat că așa a simțit că trebuie să facă, conform unor surse apropiate anchetei. 

Până acum, spun surse din anchetă, băiatul nu a fost considerat un adolescent problemă sau un copil agresiv. Alături de el au fost audiați și alți martori ai incidentului, tot copii, dar și părinți ai acestora.

Înjunghierea profesoarei ar fi fost premeditată

Elevii clasei la care presa profesoara care a fost înjunghiată în gât, miercuri, discutau pe un grup de WhatsApp înainte de oră dacă ar fi cazul să chiulească. Cel care a înjunghiat-o a scris: „Ar merita să o omor?”.

Elevul de 16 ani din București care a înjunghiat-o pe profesoară în timpul orei de curs le-a spus polițiștilor că „așa am simțit ca trebuie sa fac”, au declarat surse judiciare.

Sursa: Realitatea