Marius Maghiari, fost șef în cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră, evacuat din vila din Băneasa, fiind acuzat de violență în familie

Bărbatul a fost dus la sediul Secției 2 Poliție pentru audieri, iar împotriva lui a fost emis un ordin de protecție provizoriu.

Apr 5, 2023 - 11:45
Apr 5, 2023 - 11:46
Urmărește-ne peGoogle news
Marius Maghiari, fost șef în cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră, evacuat din vila din Băneasa, fiind acuzat de violență în familie
Imagine cu caracter ilustrativ

Fost șef al Serviciului Accidente Grave, Marius Maghiari a fost unul dintre cei mai controversați ofițeri care au activat în cadrul structurilor de Poliție Rutieră. Cu o declarație de avere din care reieșea că nu deține nimic, acesta locuia într-o vilă, în cartierul Băneasa și era cunoscut faptul că, împreună cu soția lui, controlează un hotel de fițe, tot în zona de nord a orașului. Ca urmare, până la urmă, Agenția Națională de Integritate (ANI) a socotit că Maghiari nu poate justifica aproximativ 100.000 de euro.

La data de 8 iunie 2015, Marius Maghiari a lovit cu mașina o femeie în vârstă de 35 de ani, în zona unei treceri pentru pietoni din apropierea Fântânii Miorița. Polițistul a dus victima la spital și s-a înțeles cu aceasta să spună că a căzut de pe o schelă. Ulterior, femeia a fost chemată în fața procurorilor, care au convins-o să renunțe la înțelegerea pe care o făcuse cu Maghiari și să spună adevărul.

Marius Maghiari a fost condamnat definitiv abia în anul 2021, la 3 ani de închisoare cu suspendare și interzicerea dreptului de a activa în structurile Poliției Române.

La sfârșitul lunii martie, Marius Maghiari a avut din nou probleme cu legea, după ce și-a bătut soția. Disperată, femeia a sunat la numărul de urgență 112. Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de 30 martie, când fostul polițist ar fi apucat un obiect de mobilier confecționat din nuiele de răchită și i-ar fi provocat soției sale răni la nivelul feței.

„La data de 30 martie 2023, în jurul orei 16.00, polițiştii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 2 Poliție au fost sesizați, de către o femeie, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la adresa de domiciliu, în Sectorul 1, ar fi fost agresată fizic de către soțul ei.

Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii l-au depistat pe bărbat și l-au condus la audieri. Întrucât s-a constatat existența un risc eminent, față de bărbat a fost emis un ordin de protecție provizoriu. Cercetările sunt continuate de către Secția 2 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie”, a anunțat Poliția Capitalei, la solicitarea Gândul.

La o zi după intervenția polițiștilor, soția lui Marius Maghiari a depus la instanță o cerere de emitere a unui ordin de protecție, care poate fi aplicat pe o perioadă de cel mult șase luni, judecata urmând să aibă loc în 18 aprilie.

Sursa: Realitatea