Doi tineri care transportau țigări de contrabandă - Au intrat în mașina de poliție aflată în misiune

Doi tineri care au intrat cu BMW-ul într-o autospecială de poliție aveau în mașină 2.500 de pachete de țigări de contrabandă.

Mar 31, 2023 - 21:07
Urmărește-ne peGoogle news
Doi tineri care transportau țigări de contrabandă - Au intrat în mașina de poliție aflată în misiune
Foto: Poliția Română

Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț a pus în aplicare, joi, patru mandate de percheziție, la domiciliile mai multor persoane din localitățile Hălmagiu și Vârfurile, bănuite de contrabandă cu țigarete.

În cadrul acestor activități, un tânăr, de 25 de ani, din Hălmagiu, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79/A, între Joia Mare și Buteni, a intrat în coliziune cu o autospecială de poliție, aflată în misiune.

În urma evenimentului, a fost rănit ușor un tânăr de 22 de ani, pasager în autoturism, care a încercat să fugă de la locul evenimentului. Acesta a fost imobilizat, fiind executat un foc în plan vertical (de avertisment).Testarea cu aparatul alcooltest a indicat că niciunul dintre șoferi nu consumase alcool, potrivit Glasul Aradului.

În autoturism au fost descoperite 50.000 de țigarete (2.500 de pachete), netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Gurahonț, cu propunere de arestare preventivă.

Cei doi tineri sunt implicați și în cazul TIR-ului încărcat cu țigări de contrabandă, găsit abandonat în centrul Hălmagiului, în data de 8 august 2021.

În urma efectuării percheziției ansamblului auto, au fost descoperite, în interiorul acestuia, 82.265 de pachete cu țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător. De asemenea, au fost prelevate mai multe probe biologice și urme papilare, care urmează a fi examinate, în vederea identificării conducătorului auto.

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, au fost efectuate 14 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete, fiind descoperite și indisponibilizate 400 de pachete cu țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător, 7.980 de lei și 10.900 de euro.