Razii ale polițiștilor germani, pe autostrăzi - Bagajele călătorilor întinse pe drum și cercetate minuțios

Razii ale poliției germane pe autostrada A1, lângă Sittensen, în districtul Rotenburg. Sute de camioane și autocare au fost verificate la sânge. Bagajele călătorilor au fost scoase afară și întinse pe stradă, fiind cercetate minuțios. Verificările vizează în special traficul de droguri și de persoane.

Mar 31, 2023 - 12:17
Urmărește-ne peGoogle news
Razii ale polițiștilor germani, pe autostrăzi - Bagajele călătorilor întinse pe drum și cercetate minuțios
Foto: Polizei Rotenburg

Scopul a fost, printre altele, combaterea traficului de ființe umane, a contrabandei de persoane și a traficului de droguri: miercuri seara, 29 martie 2023, poliția, forțele administrative și vamale au verificat peste o sută de vehicule pe A1 din districtul Rotenburg.

În acest scop, oficialii au înființat un punct de control într-o zonă de odihnă din apropiere de Sittensen (districtul Rotenburg). Au fost percheziționate peste 130 de vehicule, sute de persoane verificate – inclusiv 282 de ocupanți ai mai multor autocare. Zece conducători auto nu au avut voie să conducă în continuare – printre altele pentru că erau în stare de ebrietate sau nu aveau permis de conducere valabil sau defecte tehnice la vehiculul lor.

Verificări de poliție pe scară largă pe A1: droguri și arme găsite.

Droguri au fost găsite în mai multe vehicule și confiscate. O armă paralizantă a fost ridicată de la un bărbat pentru care nu avea permis. În plus, au fost identificate zece persoane, dintre care unele erau suspectate că se află ilegal în Germania.

Un alt bărbat a fost nevoit să plătească 700 de euro din amenzi vechi pentru a evita să ajungă la închisoare. Mai multe autocare cu un total de 282 de pasageri au fost, de asemenea, oprite pe Autobahn în direcția Hamburg, a declarat poliția din Rotenburg, potrivit ziarulromanesc.de

Au verificat peste o sută de vehicule pe A1: poliția a scos multe mașini din trafic pe B75

În control au fost implicate poliția Rotenburg (Wümme), secțiile de poliție învecinate, autoritățile de imigrare din Rotenburg și principalele birouri vamale din Bremen și Hamburg. De asemenea, controlul a vizat și posibilii făptași după spargeri sau distrugeri de bancomate.

În timpul unui control major pe B75 din Delmenhorst în urmă cu aproximativ o săptămână, poliția a scos din trafic sute de șoferi – printre altele din cauza drogurilor și a armelor.