Un șofer turc a fost depistat cu alcoolemie de 3,81 la mie - Poliția l-a oprit pentru că mergea în zig-zag pe șosea

Un șofer turc a fost depistat, în Vâlcea, cu o alcoolemie de 3,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost oprit de poliţişti deoarece circula haotic pe DN7.

Mar 30, 2023 - 20:20
Urmărește-ne peGoogle news
Un șofer turc a fost depistat cu alcoolemie de 3,81 la mie - Poliția l-a oprit pentru că mergea în zig-zag pe șosea
Imagine cu caracter ilustrativ

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că procurorii cercetează un cetăţean turc pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

“La data de 28.03.2023, în jurul orei 16.40, inculpatul, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format din cap tractor marca Renault şi semiremorca marca Schmitz, din direcţia Sibiu — Râmnicu Vâlcea, pe raza localităţii Călimăneşti, în zona Seaca, judeţul Vâlcea, pe DN7, având o traiectorie haotică, a fost observat de către un echipaj de poliţie, care a pornit în urmărirea acestuia, inculpatul oprind după circa un kilometru. Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior inculpatul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge, rezultând o alcoolemie de 3.81 g la mie. În urma verificărilor efectuate, inculpatul intenţiona să îşi continue deplasarea în Bulgaria”, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi.

Bărbatul a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, fiind prezentat apoi Judecătoriei Brezoi care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.