Fostul președinte al CJ Neamț, Ionel Arsene, a fost plasat în arest la domiciliu în Italia

Fostul președinte al CJ Neamț Ionel Arsene a fost plasat de judecătorii din Italia în arest la domiciliu.

Mar 29, 2023 - 17:22
Urmărește-ne peGoogle news
Fostul președinte al CJ Neamț, Ionel Arsene, a fost plasat în arest la domiciliu în Italia
Foto: Adevărul

Ionel Arsene a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni cu executare de Curtea de Apel Brașov într-un dosar de corupție. Baronul PSD ar fi fugit din țară pe 4 martie, cu două zile înainte de pronunțarea deciziei, dar s-a predat luni, 27 martie, poliției în Bari - Italia.

Ionel Arsene a fost acuzat că a luat bani pentru a interveni în 2013 la conducerea ANI pentru a îndepărta din funcție un rival politic.

„Aplică inculpatului Arsene Ionel pedeapsa principală cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 an şi 8 luni închisoare, rezultând pedeapsa principală de 6 ani şi 8 luni închisoare pe care o va executa inculpatul”, scrie în decizia Curții de Apel Brașov.

De asemenea, lui Arsene îi sunt interzise o serie de drepturi, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa o funcție de conducere, sau de a exercita atribuții de conducere în cadrul vreunui partid, formațiune sau alianță politică din România.

Instanța a dispus și confiscarea de la Arsene a sumelor de 80.000 de euro și 80.000 de lei. În dosarul în care a fost condamnat, Arsene a fost acuzat că ar fi luat bani pentru a interveni în 2013 la conducerea Agenției Naționale de Integritate pentru a îndepărta din funcție un rival politic.