SUA: O adolescentă a fost ucisă de poliție după ce a deschis focul la o școală generală - Cel puțin șase morți, copii și profesori

A fost deschis focul asupra copiilor dintr-o școală din Nashville, statul Tennesee. Au fost anunțate multiple victime - cel puțin trei copii și trei profesori au fost uciși în atacul armat de luni, alături de atacatoarea, care a fost ucisă de polițiști, potrivit unui bilanț provizoriu.

Mar 27, 2023 - 21:36
Urmărește-ne peGoogle news
SUA: O adolescentă a fost ucisă de poliție după ce a deschis focul la o școală generală - Cel puțin șase morți, copii și profesori
Foto: Metro Nashville PD / Twitter

Bilanţul preliminar al incidentului armat este de cel puțin șapte morţi şi numeroşi răniţi, printre elevii și profesorii școlii. Printre cei morți este și atacatorul. Potrivit celor mai recente informații, persoana care a deschis focul nu este o adolescentă, cum au anunțat inițial autoritățile. Persoana care a început să tragă era o femeie de 28 de ani. Poliția nu a dezvăluit numele, ci doar că a fost ucisă în schimbul de focuri. Femeia era înarmată cu două puști de asalt și un pistol.

Atacul armat a durat 15 minute, potrivit ultimelor anunțuri ale Poliției.

Cel puțin trei copii și trei profesori au murit luni în urma focului deschis de un bărbat într-o şcoală generală din oraşul Nashville, Tennessee, potrivit Daily Mail. Din primele informații, atacatorul a fost ucis de polițiștii care au intervenit în incident.

Autoritățile nu au anunțat dacă printre cei răniți sunt profesori sau elevi de la școală.

Incidentul armat a avut loc luni, într-o şcoală generală - Școala Covenant de la marginea orașului Nashville. Incidentul a avut loc la scurt timp după ora 10 dimineața, scrie Sky News. Aici învață aproximativ 200 de copii, de la grădiniță până la clasa a șasea.

Departamentul de Poliție Metro Nashville a făcut anunțul pe Twitter: „Un incident armat a avut loc la Covenant School. Atacatorul a fost doborât și este mort”.

Poliția a anunțat că pentru siguranță elevii și profesorii să meargă la o biserică din apropiere pentu a se întâlni cu părinții lor.

Autorităţile au instituit un perimetru de securitate în jurul şcolii iar anchetatorii au deschis o anchetă și încearcă să afle motivul atacului.