Un polițist din Poiana Brașov a fost reținut în urma unor percheziții într-un dosar de corupție care vizează mai mulți polițiști rutieri și de la Permise

În perchezițiile efecutate de autorități duminică, 26 martie, într-un dosar de corupţie, sunt vizați polițiști acuzați că au luat mită pentru a nu sancţiona şoferii care au încălcat legea sau pentru a favoriza candidaţi la obţinerea permisului, potrivit unui comunicat transmis de Direcția Generală Anticorupție.

Mar 26, 2023 - 14:28
Urmărește-ne peGoogle news
Un polițist din Poiana Brașov a fost reținut în urma unor percheziții într-un dosar de corupție care vizează mai mulți polițiști rutieri și de la Permise
Imagine cu caracter ilustrativ

Percheziţiile au loc în Braşov, Poiana Braşov, oraşul Râşnov, localităţile Moieciu, Dumbrăviţa, Hărman şi Hălchiu. Dintre acestea, trei sunt la sediile unor instituţii publice, respectiv la sediul SPCRPCIV Braşov şi la sediile a două structuri de poliţie din cadrul IPJ Braşov, potrivit comunicatului DGA.

Potrivit autorităților, în perioada septembrie 2022 – martie 2023, mai mulți polițiști de la unitățile menționate „ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru a nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu ori pentru a le îndeplini necorespunzător”.

„Există date conform cărora poliţişti rutieri ar fi primit, în anumite situaţii, diverse foloase pentru a nu aplica măsurile legale în cazul constatării unor încălcări ale regulilor de circulaţie pe drumurile publice. De asemenea, unul dintre poliţişti ar fi instigat un conducător auto, căruia îi reţinuse permisul, la conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, iar în altă situaţie, prin activităţile întreprinse, poliţistul ar fi favorizat o persoană aflată într-o procedură judiciară prin îngreunarea cercetărilor”, potrivit DGA.

Totodată, cercetările vizează şi fapte ale unor lucrători de la Permise care, spun autoritățile, „în schimbul unor foloase, ar fi favorizat candidaţii la obţinerea permisului de conducere ori ar fi programat, preferenţial, diverse persoane fie pentru susţinerea examenului, fie pentru înmatriculare sau preschimbarea permisului”.

În urma percheziţiilor, 16 persoane vor fi duse la audieri. În acest dosar, un polițist de la Poliția Poiana Brașov a fost reţinut pentru abuz în serviciu.

Sursa: Libertatea