Nicolae Ciucă: Pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt ocupaţionale, aşa este în toate ţările UE şi NATO

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, la Chişinău, despre reforma pensiilor speciale, că pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt ocupaţionale, aşa este în toate ţările UE şi NATO.

Mar 23, 2023 - 15:42
Urmărește-ne peGoogle news
Nicolae Ciucă: Pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt ocupaţionale, aşa este în toate ţările UE şi NATO
Foto: Captură Video

”Nu cred că este oportun absolut deloc, pentru niciun partid politic să capitalizeze, să se urce pe un astfel de subiect într-un astfel de moment”, a precizat şeful Executivului, arătând că oamenii din sistemul de apărare, indiferent în care minister îşi desfăşoară activitatea, trebuie să aibă încredere, perspectivă şi credibilitate pentru a-şi desfăşoara activitatea cu profesionalism.

”La nivelul Ministerului Apărării Naţionale s-a realizat acest proces de reformă a sistemului de pensii. Din păcate, a fost o greşeală în momentul în care s-a considerat că pensiile militare fac parte din categoria pensiilor speciale, susţin încă o dată, cu toată responsabilitatea, pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt pensii ocupaţionale, de serviciu, aşa este în toate ţările din Uniunea Europeană şi din NATO”, a spus premeirul.

El a continuat: ”Nu cred că este oportun, absolut deloc, pentru niciun partid politic, să capitalizeze, să se urce pe un astfel de subiect într-un astfel de moment”.

Şeful Executivului a arătat că ”oamenii din sistemul de apărare, indiferent în care minister îşi desfăşoară activitatea, trebuie să aibă încredere, trebuie să aibă perspectivă, trebuie să aibă credibilitate pentru a-şi desfăşoara activitatea cu profesionalism”.

”Ei sunt cei la care, de la cetăţean până la Guvern, apelează ori de câte ori situaţia o impune. Ca atare, în momentul de faţă este declaraţia pe care o susţin public”, a arătat Ciucă.

Sursa: G4Media