Arest preventiv pentru directorul ADS care a cerut 350.000 de euro șpagă ca să aranjeze o licitație

Directorul Direcţiei Control Reprezentanţe Teritoriale şi Comunicare din cadrul Agenţiei Domeniile Statului, Marius Nuţă, a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care este cercetat de DNA după ce ar fi pretins 350.000 de euro de la un om de afaceri pentru a-l ”ajuta” să încheie cu ADS un contract de arendă pentru un teren agricol din judeţul Giurgiu.

Urmărește-ne peGoogle news
Arest preventiv pentru directorul ADS care a cerut 350.000 de euro șpagă ca să aranjeze o licitație
Imagine cu caracter ilustrativ

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 20 martie, a inculpatului Marius Ionel Nuţă, director al Direcţiei Control Reprezentanţe Teritoriale şi Comunicare din cadrul Agenţiei Domeniile Statului (A.D.S.), pentru trafic de influenţă.

”În perioada 24 ianuarie - 20 martie 2023, inculpatul Nuţă Marius Ionel, funcţionar în cadrul Agenţiei Domeniile Statului (A.D.S.), ar fi pretins, pentru el şi pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor în cauză), suma totală de 350.000 euro pentru «a-l ajuta» pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafaţă de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din judeţul Giurgiu. În contul aceleiaşi sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafaţă de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani”, arată DNA, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

În acest context, martorul i-ar fi dat lui Nuţă suma de 90.000 de lei, care reprezenta o primă tranşă din suma pretinsă iniţial.

Ulterior, cu toate “eforturile” depuse de inculpat, licitaţia privind arendarea terenului respectiv a fost câştigată de o altă persoană, adaugă procurorii.

Lui Nuţă i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

Marţi, judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a inculpatului, formulată de procurorii anticorupţie.