ÎPS Teodosie, a câștigat procesul cu Poliția - Instanţa a decis că a fost amendat abuziv în pandemie

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a câștigat procesul cu Poliția și la Tribunalul Constanța, după ce a fost amendat pentru nerespectarea izolării la domiciliu, în pandemie.

Mar 21, 2023 - 22:52
Urmărește-ne peGoogle news
ÎPS Teodosie, a câștigat procesul cu Poliția - Instanţa a decis că a fost amendat abuziv în pandemie
Foto: IPS Teodosie

Deși, în acel moment, se întorsese din Iordania, țară aflată în zona roșie, ÎPS Teodosie nu a respectat perioada de carantină și a participat la mai multe evenimente.

Teodosie a fost amendat pentru prima dată în momentul în care a oficiat Sfânta Liturghie, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

Instanța a admis „în parte plângerea contravenţională formulată de petentul P. T. în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa. Anulează în parte procesul verbal seria PF nr. 0089507 din data de 24.01.2022, cu referire la contravenţia prevăzută şi sancţionată de art. 65 lit. i) şi art. 66 lit. b) din Legea nr. 55/2020, pentru care s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 1.000 lei.

Menţine în rest procesul verbal ca legal şi temeinic. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel de depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 396 alin. (1) şi (2) C. proc. civ., 02.08.2022”.

Polițiștii declaraseră apel împotriva deciziei primei instanțe, respectiv a Judecătoriei Constanța, de a admite plângerea contravențională formulată de ÎPS Teodosie și de a anula în parte procesul verbal de contravenție.

În primă instanță, Judecătoria Constanța i-a dat dreptate Arhiepiscopului Tomisului și a anulat în parte procesul verbal prin care acesta a fost sancționat cu 1.000 de lei în legătură cu măsura carantinării în timpul pandemiei Covid-19. Soluţia pe scurt: Respinge apelul, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 21.03.2023.

Sursa: Național