Un călugăr de la Mănăstirea Arbore este căutat de procurorii DIICOT pentru corupere de minori

Bărbatul, care a dispărut de la mănăstire, este acuzat că ar fi întreținut raporturi sexuale cu doi minori. Arhiepiscopia Sucevei spune că va lua măsuri dure în acest caz.

Mar 21, 2023 - 20:24
Urmărește-ne peGoogle news
Un călugăr de la Mănăstirea Arbore este căutat de procurorii DIICOT pentru corupere de minori
Imagine cu caracter ilustrativ

Călugărul a reușit să plece de la Mănăstirea Arbore înainte ca cei de la DIICOT Iași să îl caute acolo. El a plecat fără știrea conducerii mănăstirii.

Anchetatorii susțin că bărbatul de 31 de ani a întreținut raporturi sexuale cu doi băieți de 14 și 15 ani, luna trecută, într-o pensiune din municipiul Rădăuți.

Raporturile sexuale ar fi avut loc pe fondul consumului de alcool și ar fi fost consimțite.

Nu ar fi fost prima dată când călugărul întreținea raporturi sexuale cu cei doi băieți. Anchetatorii spun că întâlnirile se derulau în pensiuni din județele Suceava și Iași, iar călugărul plătea cazarea.

Acesta a stat la Mănăstirea Arbore doar 14 zile, după care a dispărut fără urmă. În momentul în care jandarmii și cei de la DIICOT au ajuns la mănăstire, călugărul era deja plecat.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis marți că a luat act de urmărirea penală a respectivului ierodiacon, drept pentru care s-a dispus, în Ședința Permanenței Consiliului Eparhial, din oprirea de la slujirea liturgică.

Va avea loc și o anchetă internă va avea loc după încheierea cercetării de către organele judiciare.

Superiorii călugărului spun că, în cazul în care cercetarea confirmă fapta, persoana va fi deferită Consistoriului monahal, în vederea excluderii din cler.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au precizat precizăm că persoana acuzată a dat la intrarea în viața monahală o declarație pe propria-i răspundere că nu are „orientări homosexuale sau de altă natură, care să constituie impediment de a fi hirotonit".

Pe numele călugărului este întocmit dosar penal de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor, acesta fiind în continuare căutat de anchetatori.

Sursa: Adevărul