Un tânăr se zbate între viață și moarte, din cauza unei infecții la măsea - Acuzații grave la adresa medicilor

Un tânăr de 31 de ani a ajuns de la o banală durere de măsea să se zbată între viață și moarte. Ionuț a suferit într-o singură lună 7 operații la gât și la plămâni.

Mar 21, 2023 - 14:16
Urmărește-ne peGoogle news
Un tânăr se zbate între viață și moarte, din cauza unei infecții la măsea - Acuzații grave la adresa medicilor
Imagine cu caracter ilustrativ

Bărbatul este acum în comă indusă, iar șansele de supraviețuire sunt mici. Rudele dau vina pe cadrele medicale, care nu l-ar fi tratat la timp, însă medicii spun că tânărul a ajuns la spital când infecția era extinsă, pentru că a preferat să se trateze acasă, fără să ceară sfatul specialiștilor.

Ionuț a început să aibă dureri de măsea la muncă, în Germania. A încercat să se trateze singur, cu pastile, dar când durerea a devenit insuportabilă a revenit în țară, pentru a se trata. De aproape două luni este internat în stare gravă la Spitalul Judeţean din Constanța. A ajuns cu un abces la măsea, însă infecţia ar fi coborât în plămâni.

Au urmat mai multe operații, șapte la număr, la gât și plămâni. La ultima intervenție pacientul ar fi avut o hemoragie internă, iar de atunci se află în comă.

Familia a acuzat medicii și cadrele sanitare că nu au grijă de tânăr și au prezentat fotografiile în care se observă escarele de pe corp, care ar fi apărut pentru că nu i s-a mai schimbart poziția în pat. De când imaginile cu puternic impact emoțional au ajuns în mediul online, rudele bărbatului susțin că nu au mai fost lăsate să îl viziteze.

De cealaltă parte, reprezentanții spitalului spun că tânărul avea deja infecţia răspândită în întregul corp când a ajuns la spital şi că medicii fac tot posibilul pentru a-l salva.

"Înțelegem durerea familiei, dar considerăm că afirmaţiile făcute în spaţiul public nu se confirmă. Pacientul beneficiază de resurse medicale avansate, dar cu toate acestea personalul medical a fost supus la presiuni din partea rudelor", a declarat pentru Realitatea Plus Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanță.

Tânărul este la Terapie Intensivă, intubat şi ventilat mecanic, iar şansele sale sunt minime.