Mecanicul trenului de călători care a provocat ciocnirea violentă din Roșiori Nord a fost reținut

Mecanicul trenului de călători care a provocat ciocnirea violentă din Roșiori Nord a fost reținut joi seară, anunță IPJ Teleorman.

Mar 16, 2023 - 23:01
Urmărește-ne peGoogle news
Mecanicul trenului de călători care a provocat ciocnirea violentă din Roșiori Nord a fost reținut
Foto: Antena 3 CNN

La data de 16.03.2023, fiind în continuarea cercetărilor în dosarul penal privind accidentul feroviar, din data de 13.03.2023, din stația Roșiori Nord, polițiștii din cadrul Biroului județean Poliție Transporturi Teleorman au dispus reținerea suspectului, mecanic de locomotivă al trenului IR 1822, pentru 24 ore. 

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale, procurorul dispunând măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 zile, precum și punerea acestuia în libertate, a transmi IPJ Teleorman.

Mecanicul de locomotivă de la CFR Călători care a provocat accidentul feroviar de la Roșiori din 13 martie, reținut joi seară, are 36 de ani și este din Filiași. El fusese deja  suspendat de la conducerea trenurilor, până la finalizarea anchetei.

Urmare a declarațiilor preliminare ale comisiei de anchetă a AGIFER, a avizărilor ulterioare ale CFR SA și a declarațiilor oficiale privind incidentul feroviar produs în cursul acestei dimineți în stația Roșiori Nord, CFR Călători preciza în ziua incidentului feroviar că:

  • în prezent circulația feroviară se desfășoară în continuare doar pe liniile 1, 2 și 3 care nu au fost afectate de incident.
  • din primele verificări și conform informațiilor oficiale ale specialiștilor prezenți la fața locului, mecanicul trenului IR 1822, care urma să intre în stație la altă linie, a depășit semnalul de intrare în stație, care era deja în poziția oprire (culoarea roșie) și a tamponat ultimul vagon al trenului de marfă, aflat în mers pentru garare. Aceste informații sunt deja verificate, analizate și certificate de membrii comisiei de anchetă AGIFER, comisie care va stabili cu exactitate cauzele producerii incidentului.
  • mecanicul este autorizat și deține permisul de conducere aferent trenului de călători și vechimea necesară pentru a conduce trenurile de rang superior.
  • până la definitivarea cercetării de către organele abilitate, mecanicul nu va mai conduce trenuri de călători.