Angajaţi eMAG, cercetaţi pentru fraudarea companiei - Ar fi creat adrese de e-mail și plasau produse la easy-box-uri amplasate în Ploieşti

Doi foşti angajaţi ai companiei eMAG sunt cercetaţi pentru acces ilegal la un sistem informatic şi fraudă informatică, ei fiind acuzaţi că, timp de peste doi ani, ar fi comandat bunuri pe care le-au achitat cu vouchere de reducere false.

Mar 16, 2023 - 19:22
Urmărește-ne peGoogle news
Angajaţi eMAG, cercetaţi pentru fraudarea companiei - Ar fi creat adrese de e-mail și plasau produse la easy-box-uri amplasate în Ploieşti
Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit datelor comunicate, joi, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii au fost sesizaţi, la începutul lunii martie, de către reprezentatul unei societăţi comerciale despre faptul că, în perioada octombrie 2020-martie 2023, un tânăr în vârstă de 26 de ani, fost angajat, ar fi creat 75 de adrese de e-mail folosindu-se de date de identificare fictive, pe care le-ar fi utilizat pentru plasarea de comenzi de bunuri cu livrare la easy-box-uri amplasate în municipiul Ploieşti şi ulterior le achita cu vouchere de reducere.

„Din cercetări a reieşit că tânărul în cauză ar fi fost ajutat de un altul în vârstă de 28 de ani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 210.000 de lei. În baza investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au realizat prinderea în flagrant a celor doi tineri în timp ce ridicau mai multe comenzi”, precizează informarea IJP Prahova.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că ambii tineri vizaţi de anchetă sunt foşti angajaţi ai companiei eMAG.

Poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară unde aceştia locuiesc, fiind descoperite mai multe mijloace materiale de probă, dar şi 12.700 de lei şi 1.200 de euro.

În urma probatoriului administrat, faţă de cei doi tineri din judeţul Buzău, respectiv Dâmboviţa a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior fiind plasaţi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi fraudă informatică.

Sursa: G4Media