Restricții impuse miercuri în Ungaria - Coadă de camioane pe 10 kilometri, la Nădlac II

Coloane mari de camioane sunt formate, joi, înainte de frontiera cu Ungaria, după ce ţara vecină a restricţionat circulaţia autovehiculelor de mare tonaj miercuri, înainte de punctul de trecere Nădlac II coada de automarfare fiind de 10 kilometri.

Mar 16, 2023 - 11:44
Urmărește-ne peGoogle news
Restricții impuse miercuri în Ungaria - Coadă de camioane pe 10 kilometri, la Nădlac II
Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit aplicaţiei „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II şoferii de camioane aşteaptă cel puţin 250 de minute pentru formalităţile de ieşire din ţară, deşi au fost deschise cinci artere pentru traficul greu. „Trafic intens – număr mare de automarfare prezente la verificările de frontieră”, transmite aplicaţia.

Poliţia de Frontieră Arad a precizat că se înregistrează un număr mare de camioane în condiţiile în care în Ungaria a fost sărbătoare naţională miercuri, iar autovehicule cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu au putut circula pe drumurile publice, astfel că nici nu au putut intra în această ţară. Restricţia a fost valabilă de marţi ora 23.00 până miercuri ora 23.00 (orele României).

Reprezentanţii Poliţiei Autostrăzi au precizat că înainte de Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II coloana de automarfare este lungă de 10 kilometri. Automarfarele staţionează pe banda de urgenţă a autostrăzii, iar echipe de poliţişti acţionează în zonă pentru menţinerea unui trafic fluent.

Şoferii de camioane care au mers la Vărşand pentru a ieşi din ţară aşteaptă cel puţin 240 de minute la trecerea frontierei, aici fiind disponibile trei artere pentru traficul greu.

La Nădlac I este deschisă o arteră de ieşire pentru automarfare şi se aşteaptă cel puţin 90 de minute.

Aglomeraţie şi timpi ridicaţi de aşteptare se înregistrează şi la intrarea în România, în cazul traficului greu. La Nădlac II se aşteaptă 90 de minute, la Nădlac I – 60 de minute, iar la Vărşand – 60 de minute.

Sursa: G4Media