Anchetă preluată de Parchet după incidentul feroviar din Teleorman - Cele două trenuri s-ar fi ciocnit, de fapt

Rasturnare de situatie in cazul incidentului feroviar din aceasta dimineata. Potrivit surselor Realitatea PLUS, se pare ca in relaitatea a avut loc o ciocnire intre trenul de calatori care tranporta 280 de persoane si cel de marfa, incarcat cu masini.

Mar 13, 2023 - 11:44
Urmărește-ne peGoogle news
Anchetă preluată de Parchet după incidentul feroviar din Teleorman - Cele două trenuri s-ar fi ciocnit, de fapt
Foto: Antena 3 CNN

Pana in prezent, exista informatii despre cel putin 13 raniti, 3 dintre ei ajungand la spital, iar alte 10 persoane se pare ca au primit ingrijiri medicale la fata locului. Informatiile actuale vin practic si le contrazic pe cele initiale care vorbeau despre faptul ca trenul cu calatori ar fi fost pus in situatia de a frana brusc pentru a evita sa se izbeasca de un marfar, posibil deraiat.

Cei de la CFR au transmis prin vocea lui Dan Trifu, specialist in cadrul institutie, ca viata pasagerilor nu ar fi fost pusa in pericol niciun moment. Comunicarea lor nu spune nimic despre faptul ca cele doua trenuri s-ar fi lovit.

Se fac cercetari la aceasta ora in cadrul dosarului penal deschis pentru distrugere si vatamare corporala din culpa. 

Surse Realitatea PLUS spun insa ca indiciile de pana acum ar fi dus la ideea unei ciocniri intre trenul de persoane si cel de marfa.

Cercetarile continua astfel incat sa se stabileasca daca acestea s-au ciocnit intr-adevar sau nu. 

Ancheta a fost preluata de Parchet. 

"Trenul de la CFR Calatori a depasit semnalul de circulatie si a lovit trenul cu masnini care era pe aceeasi linie. Nu a asteptat  semnalul (trenul de persoane - n.r.). Daca in loc de trenul cu masini era unul cu gaz? De ce nimeni nu isi asuma raspunderea?

Autoritatile tot timpul vor sa ascunda un astfel de lucru. Se putea musamaliza daca cei de la Club Feroviar nu descopereau  asta. Cu stiinta dl ministru Grindeanu, si va spun 100%", a afirmat, in exclusivitate pentru Realitatea PLUS, Cosmin Botez de la Clubul Feroviar.