Un tren pe ruta București-Craiova a parcurs 209 km în aproape 8 ore și a fost tractat, succesiv, de 3 locomotive

Un tren operat de CFR Călători a parcurs miercuri seara, 8 martie, distanța de 209 km dintre București și Craiova în aproape opt ore și a fost tractat, succesiv, de trei locomotive.

Mar 9, 2023 - 19:55
Urmărește-ne peGoogle news
Un tren pe ruta București-Craiova a parcurs 209 km în aproape 8 ore și a fost tractat, succesiv, de 3 locomotive
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Trenul Interregio 1597 a plecat din Gara de Nord din București la ora 19,30, tractat de locomotiva EA 3328. După 100 km, în stația Roșiori Nord de pe Magistrala 100, locomotiva s-a defectat.

Până acolo acumulase doar patru minute de întârziere, din cauza unor linii defecte și a unei restricții de viteză. Aducerea unei locomotive de schimb (EA 772) și cuplarea ei la garnitură a adăugat, însă, alte 50 de minute la întârziere, scrie clubferoviar.ro.

Când călătorii au răsuflat ușurați că locomotiva a fost schimbată și sperau că vor ajunge la destinație cu o oră întârziere (între stațiile Măldăeni și Mihăești se mai acumulaseră opt minute, lipsind tensiunea în linia de contact), la Radomirești și EA 772 s-a defectat, ceea ce a mai adăugat 170 de minute de întârziere.

Trenul ar fi trebuit să ajungă la destinația finală, stația Craiova, la ora 23,12.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă decât joi dimineață, deoarece întârzierea totală a trenului a fost de 235 de minute. În total, a făcut pe drum aproape opt ore pe 209 km.

Sursa: ziare.com