17 polițiști de la frontiera cu România au fost reținuți sub acuzația de luare de mită în formă calificată, în Ungaria

17 poliţişti de frontieră şi un civil au fost reţinuţi marți de autoritățile maghiare cu suspiciunea de luare de mită în formă calificată, în urma unei operaţiuni majore care a avut loc la punctul de trecere a frontierei de la Ártánd (lângă Borș), a transmis Parchetul General Central către agenţia ungară de presă MTI.

Mar 8, 2023 - 23:14
Urmărește-ne peGoogle news
17 polițiști de la frontiera cu România au fost reținuți sub acuzația de luare de mită în formă calificată, în Ungaria
Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit procurorilor, polițiștii de frontieră care aparţin de Poliţia de Frontieră de la Biharkeresztes au comis în mod regulat acte de corupţie în timpul executării serviciului. Cei 17 poliţişti de frontieră care lucrează la punctele de trecere a frontierei de la Ártánd şi Nagykereki au convenit, înainte de aprilie 2022, să accepte în mod regulat foloase necuvenite de la cei care trec graniţa, iar mai apoi, la ieşirea din tură, să distribuie banii obţinuţi într-o proporţie prestabilită.

Printre suspecţi nu există niciun poliţist cu grad de ofiţer, cel mai înalt grad deţinut de către cei implicaţi fiind de comandant şi de şef de tură la controlul de la frontieră, se precizează în comunicat.

Cei doi comandanţi, respectiv cei doi şefi de tură nu au acceptat în mod direct foloase necuvenite, dar şi-au ajutat subordonaţii în comiterea infracţiunilor repartizându-i pe benzile de circulaţie dorite, pe care existau şanse mai mari de a obţine bani din mită.

Operaţiunea majoră care a avut loc la punctul de trecere rutieră a frontierei de la Ártánd, dintre Ungaria şi România, a fost efectuată marţi de către aproximativ 300 de poliţişti şi procurori, potrivit MTI.

Sursa: G4Media