Marcel Ciolacu: „Eu m-am uitat pe media pensiilor militare, nu este una care să depășească bunul simț sau șabloanele”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că rezolvarea disputei legate de pensiile speciale este o prioritate, dar că trebuie găsite soluții eficiente, care să nu fie desființate de Curtea Constituțională.

Mar 8, 2023 - 16:54
Mar 8, 2023 - 16:57
Urmărește-ne peGoogle news
Marcel Ciolacu: „Eu m-am uitat pe media pensiilor militare, nu este una care să depășească bunul simț sau șabloanele”
Foto: Captură Video

Ca principiu, liderul social-democrat a precizat că este incorect ca o pensie să fie mai mare cât salariul. Ciolacu a reafirmat și faptul că, în opinia lui, militarii nu primesc pensii speciale.

"S-a ajuns la această emoție și această discuție (legată de eliminarea pensiilor speciale - N. R.) nu numai din rațiuni politice, pentru că aduce procente pentru Robin Hoozii din partide, această dezbatere aduce procente electorale, ci și pentru că s-a exagerat legislativ. Nu poți solicita o legislație care să-și permită să câștigi mai mult la pensie decât în timpul serviciului. Acest lucru trebuie să fie rezolvat. Eu m-am uitat pe media pensiilor militare, nu este una care să depășească bunul simț sau șabloanele. Repet, din punctul meu de vedere, pensiile militare nu sunt pensii speciale, ci ocupaționale, aceeași viziune o au statele NATO și 22 dintre statele UE.”

Întrebat dacă discuțiile vor viza și pensiile parlamentarilor, liderul PSD a precizat că va fi o discuție separată, pentru că se încadrează în altă lege.

Ciolacu a precizat că "nimeni în lume nu poate veni cu o lege care să fie retroactivă, de aceea trebuie să venim cu ceva sustenabil la CCR".