Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu susține că România are bani pentu plata pensiilor speciale - Acesta a declarat că reforma pensiilor trebuie făcută asa cum s-a stabilit în PNRR

Ministrul Finanțelor - Adrian Câciu anunță că România are bani pentru a plăti pensiile speciale după ce a fost întrebat dacă acestea vor fi plătite în continuare din bugetul de stat.

Mar 8, 2023 - 16:37
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu susține că România are bani pentu plata pensiilor speciale - Acesta a declarat că reforma pensiilor trebuie făcută asa cum s-a stabilit în PNRR
Foto: Captură Video

„Reforma fiscală este jalon în PNRR. Și dacă nu facem aceste reforme pe care ni le-am asumat , o să derapăm de la acest lucru. (...) Ele trebuie făcute așa cum au fost asumate. 

Reforma va fi făcută aşa cum este prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Bani România are, problema este dacă este oportun să ducă mai mulţi bani sau mai puţini bani. PNRR ne spune că trebuie să reducem ponderea cheltuielilor în PIB cu aceste pensii de serviciu. Asta vom face. (..) Nu mă întrebaţi pe mine de toate jaloanele, eu am toată deschiderea să particip, cu toţi colegii mei, în grupuri de lucru sau când sunt chemat, să vin cu soluţii și să vin cu ceea ce înseamnă sustenabilitatea acestei ţări”, a declarat ministrul Adrian Câciu, înainte de a intra în ședința de plen a Senatului, invitat la dezbaterea „Ora Guvernului”, la propunerea grupului parlamentar al USR.

Adrian Câciu nu a anunțat un termen pentru finalizarea reformei pensiilor speciale invocând noul raport al Băncii Mondiale.

„Între timp a apărut acest raport final al Băncii Mondiale, care are o serie de diferenţe faţă de raportul initial, pe baza căruia a fost scris proiectul de lege. Evident, ne vom uita pe el, sunt toate ministerele de resort implicate, să vină cu soluţii şi să ne atingem jalonul în PNRR”, a declarat Câciu.

Ulterior, întrebat de jurnaliști cât de repede va fi gata proiectul reformei pensiilor care să le includă pe cele speciale, Adrian Câciu a răspuns:

„Nu vreţi să îl întrebaţi pe domnul ministru al Muncii sau pe miniştrii de resort? Eu vin ca suport. Nu am nicio pensie de serviciu la mine în sector, la mine, la Ministerul de Finanţe nu avem pensii de serviciu”.

Sursa: Realitatea