Marcel Ciolacu: Prioritatea mea şi a colegilor mei este să venim cu o lege a pensiilor speciale sustenabilă, acceptată de CE

Marcel Ciolacu a declarat, la România TV, că în acest moment prioritatea sa și a colegilor săi este să vină cu o lege sustenabilă pentru pensiile militarilor. Președintele Camerei Deputaților afirmă că nu poate accepta ca pensiile militarilor să fie considerate pensii speciale.

Urmărește-ne peGoogle news
Marcel Ciolacu: Prioritatea mea şi a colegilor mei este să venim cu o lege a pensiilor speciale sustenabilă, acceptată de CE
Foto: Marcel Ciolacu/ Facebook

"Nu pot să accept ca pensiile militarilor să fie considerate pensii speciale. Au venit marii..., şi de pe la USR şi de la PNL, terminăm cu pensiile în 30 de zile. Au fost la guvernare. Puteau să dea ordonanţă de urgenţă. 

Eu vă promit, în primul rând prioritatea numărul 1 a mea şi a colegilor mei este să venim cu legea care să fie sustenabilă, acceptată de către Comisie pentru a îndeplini jalonul din PNRR cu pensiile speciale, pentru a nu pierde bani europeni pe acest jalon. Vom veni cu o abordare corectă şi cu o lege care să treacă de CCR. Avem anumite decizii cu alte iniţiative legislative în ceea ce priveşte pensiile speciale.

Veţi vedea, am făcut deja un grup de lucru în interiorul coaliţiei unde lucrăm şi vom veni cu amendamentele pe care ministrul Muncii le va anunţa. Avem deja raportul final de la Banca Mondială şi specialiştii lucrează pe el şi extragem de acolo ce trebuie", a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD consideră că legea pensiilor speciale nu este retroactivă, deoarece legile nu sunt retroactive. 

"Nu pe partea de contribuţie, pe componenta de special poţi să vii cu impozitare progresivă în funcţie de venituri. Este o abordare corectă, constituţională, trebuie venit şi explicat cu pragurile respective. Acest lucru se va aplica la toată lumea care are componentă de specială. Pentru viitor s-a stabilit foarte clar, nu poţi, suntem singurul stat din lume, este ruşinos, să ai mai mult la pensie decât ai avut în activitate. Vom veni cu aceste lămuriri. 

Nu poţi să lucrezi o zi magistrat şi să beneficiezi de pensie specială la pensie. (...) Eu înţeleg ce vor ei, dar nu poţi să decapitezi armata, poliţia, justiţia peste noapte. Nu poţi să ieşi să spui că militarii au pensie specială. 22 de state din Uniunea Europeană au componentă specială la armată. Nu poţi să vii să trâmbiţezi numai de dragul de a câştiga nişte voturi, să destabilizezi o armată a României. (...) Trebuie venit cu reguli, categoric, şmecheriile care au fost introduse în legi trebuie îndepărtate", a adăugat Ciolacu.

Sursa: Adevarul.ro