Jaf în Germania: Hoții au simulat lucrări pe șosea și au oprit transportul de bani cu blocuri de beton

Un transport de bani care trebuia să ajungă la Banca Centrală a Germaniei a ajuns în mâinile hoților. Banda înarmată a dat foc mașinii și a plecat cu câteva milioane de euro.

Mar 6, 2023 - 22:31
Urmărește-ne peGoogle news
Jaf în Germania: Hoții au simulat lucrări pe șosea și au oprit transportul de bani cu blocuri de beton
Foto: Pixabay/ imagine cu caracter ilustrativ

La patru zile de la incident, polițiștii germani încearcă să afle cum au aflat hoții de transport.

„Rămâne neclar de unde şi-a procurat banda vehiculele şi cum au aflat de acest transport de cash”, a explicat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Neubrandenburg, potrivit potrivit dpa.

Hoții au simulat că efectuează lucrări la autostradă pentru a opri mașina cu bani. S-a întâmplat aproape de satul Gutzkow, pe traseul urmat de transport, dinspre Greifswald spre Neubrandenburg.

Ca să oprească mașina cu bani, hoții au folosit vehicule şi blocuri de beton, iar doi dintre ei  chiar au tras focuri de avertisment cu pistoale automate și au stropit cu vopsea neagră parbrizul mașinii.

Au reușit să ia banii fără să rănească pe nimeni, nici măcar pe cei doi agenţi de securitate aflaţi în interior, apoi au incendiat  mașina jefuită și vehiculul de teren folosit,.

Au fugit apoi cu o altă mașină, pe care au abandonat-o și incendiat-o, de asemenea, ulterior, într-o pădure, apoi au fugit cu un alt vehicul.

Poliţiștii germani încearcă să dea de urma a doi membri ai bandei care au acționat mascați și de persoanele care i-au ajutat.

Amintim că, în urmă cu trei ani, două persoane au intrat fraudulos printr-o fereastră cu gratii în opulentul Grünes Gewölbe (Seiful Verde) din Dresda, supranumit "Muzeul comorilor", au spart o vitrină cu ajutorul unui topor şi au plecat cu diamante şi alte bijuterii. Acţiunea a durat doar câteva minute.

Sursa: Adevărul