Imagini dintr-un spital din Vâlcea: Bolnavii stau câte doi în pat - Trebuie să vină de acasă cu medicamente

Imagini revoltătoare într-un spital din Vâlcea, unde pacienții au ajuns să stea și câte doi în pat.

Mar 6, 2023 - 12:21
Urmărește-ne peGoogle news
Imagini dintr-un spital din Vâlcea: Bolnavii stau câte doi în pat - Trebuie să vină de acasă cu medicamente
Foto: Marian Rosca / Facebook

Lenjerie murdară, pereții, mobilierul, obiectele sanitare într-o stare avansată de degradare, pacienții obligați să stea câte doi în pat.

Acestea sunt acuzațiile lansate de către un consilier local care a vizitat recent Spitalul Municipal Drăgășani și care a fost șocat de situația pe care a întâlnit-o acolo.

„N-am cum să tac când știu lucrurile astea. Și mă voi opri doar când va fi făcută ordine. Aici e vorba despre oameni și sănătatea lor. Despre viața lor! Și la un moment-dat poate fi vorba și despre sănătatea și viața noastră. Ce vom face atunci? Vom fi nevoiți să ajungem aici? Eu nu vreau așa ceva!

Vreau ca cei responsabili să ia urgent masurile necesare sau să fie trași la răspundere! Prea multă bătaie de joc, de prea mult timp! În poze pe Facebook se laudă primarul că face investiții în sănătate. Pe SEAP contractele de milioane de euro. Dar realitatea bate orice imaginație”, este mesajul postat de un consilier local, Marian Roșca pe o pagină de socializare.

La sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții Casei de Asigurări s-au deplasat acolo și au demarat un control.

Tot în Vâlcea a fost semnalat luna trecută o situație incredibilă. O bătrână cu picioarele amputate a fost cărată cu roaba de vecini pentru a ajunge la spital sau acasă. Imaginile surprinse în comuna vâlceană Golești în luna ianuarie a acestui an, dar care abia în februarie au ajuns în atenția publicului, arată neputința autorităților de a crea o infrastructură normală pentru secolul în care trăim, dar și tragedia unor familii care deseori trebuie să apeleze la mila vecinilor pentru a ajunge la spital sau acasă.

Sursa: Național