A murit actorul american Tom Sizemore, cunoscut pentru rolul din filmul Salvaţi soldatul Ryan

Actorul american Tom Sizemore, cunoscut pentru rolul său din pelicula ''Salvaţi soldatul Ryan", a murit la vârsta de 61 de ani, a anunţat vineri agentul său, transmite sâmbătă AFP.

Mar 4, 2023 - 09:03
Urmărește-ne peGoogle news
A murit actorul american Tom Sizemore, cunoscut pentru rolul din filmul Salvaţi soldatul Ryan
Foto: Creative Commons Attribution 2.0 Generic

"Cu mare tristeţe şi durere trebuie să anunţ că actorul Thomas Edward Sizemore ('Tom Sizemore'), s-a stins în somn la spitalul St Joseph din Burbank. Fratele său, Paul, şi copiii săi, Jayden şi Jagger (...), s-au aflat lângă el", în California, potrivit unui comunicat.

Actorul a suferit un anevrism cerebral în februarie, se afla în comă şi a fost deconectat de la aparate vineri. Cu câteva zile înainte, medicii anunţaseră familia actorului că nu se mai poate face nimic pentru el, a declarat managerul său Charles Lago.

Pe parcursul carierei sale, Sizemore a lucrat alături de nume mari de la Hollywood. Însă cel mai important rol al său a fost fără îndoială cel al unui militar american în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, din filmul "Salvaţi soldatul Ryan" apărut în 1998 şi regizat de Steven Spielberg. Lungmetrajul - în care au mai jucat Tom Hanks şi Matt Damon - a câştigat cinci premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun regizor, dar a luat premii şi pentru imagine, montaj, sunet şi montaj de sunet.

Tom Sizemore a avut o viaţă personală agitată, a luptat împotriva dependenţei de droguri şi a fost închis în mai multe rânduri, inclusiv pentru violenţe împotriva partenerei sale de viaţă.