Comisarul șef Marius Nicuşor Rotaru, fost comandant al Poliției Mizil, scapă de închisoare într-un dosar de trafic de minori

Marius Nicuşor Rotaru, comisarul şef, fost comandant al Poliţiei Mizil, scapă de închisoare într-un dosar de trafic de minori în care ofiţerul fusese deferit justiţiei pentru două fapte: folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi favorizarea făptuitorului.

Mar 2, 2023 - 20:30
Urmărește-ne peGoogle news
Comisarul șef Marius Nicuşor Rotaru, fost comandant al Poliției Mizil, scapă de închisoare într-un dosar de trafic de minori
Foto: Captură Video

Curtea de Apel Ploiești a decis, joi 2 martie 2023, încetarea procesul penal pornit împotriva ”inculpatului Rotaru Marius Nicuşor, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi a infracţiunii de favorizarea făptuitorului, fapte din 2016, ca urmare a prescripţiei răspunderii penale”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Rotaru a fost achitat în primă instanţă pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, dar a fost condamnat pentru favorizarea făptuitorului la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.

Dosarul lui Nicuşor Rotaru a demarat în 2016, atunci când a fost reţinut pentru 24 de ore.

La puţin timp tupă ce a fost pus la dispoziţia MAI, Rotaru a ieşit la pensie.

Acuzaţiile referitoare la Rotaru s-au referit la faptul că ar fi protejat proxeneţii din Mizil şi nu a dat curs plângerilor depuse de mai multe fetele minore care i-au cerut ajutor.

Rotaru, susţin procurorii, ar fi încercat o mediere între fetele traficate şi proxeneţi şi nu a anunţat serviciul specializat din poliţie pentru anchetarea acestui tip de fapte, trafic de persoane, în cazul de față BCCO, respective DIICOT. La momentul iniţial al anchetei s-a vorbit inclusiv despre faptul că Rotaru ar fi încercat să obţină favoruri sexuale de la fetele traficate, dar această faptă nu a putut fi probată.

Sursa: ziare.com