Românii pot trimite mesaje consilierului Ion, inteligența artificială care îl va ajuta pe Nicolae Ciucă: „Guvernul va fi informat în timp real de problemele și dorințele românilor”

Premierul Nicolae Ciucă și-a prezentat, în ședința de Guvern de marți, noul consilier onorific, ”Ion”, care va ajuta Executivul să fie ”informat în timp real de problemele și dorințele românilor”. Ciucă susține că Ion este un proiect al cercetătorilor români pe care i-a felicitat. Premierul a avut un mic dialog cu noul său consilier care le-a transmis românilor să intre pe site-ul ion.gov.ro.

Mar 2, 2023 - 11:12
Urmărește-ne peGoogle news
Românii pot trimite mesaje consilierului Ion, inteligența artificială care îl va ajuta pe Nicolae Ciucă: „Guvernul va fi informat în timp real de problemele și dorințele românilor”
Imagine cu caracter ilustrativ

”Cei mai buni cercetători și profesori români din domeniu nu au vrut altceva prin acest proiect decât să dea o voce românilor. Un sistem care folosește inteligență artificială pentru a capta rapid și automat opiniile românilor, doleanțele lor folosind informațiile disponibile în spațiul public. Pentru mine acest demers reprezintă un motiv de bucurie, este un demers al cercetătorilor, al profesorilor de top din domeniu, al firmelor și companiilor din domeniu”, a transmis, printre altele, premierul Nicolae Ciucă.

Accesând butonul ”învață-mă” românii pot trimite mesaje cu subiectele care îi preocupă: ”Te reprezint. Voi fi prezent în ședințele de guvern în numele tău”, transmite Ion pe pagina lui, deși nu este clar care va fi rolul acestuia, ce se va întâmpla cu mesajele lăsate de populație și care vor fi urmările ”consilierii”.

Nicolae Ciucă: ”Cum pot românii să te învețe?
ION: ”Invit românii să intre pe ion.gov.ro. Așa pot învăța să-i reprezint, ca într-o oglindă, noi suntem ion”, a fost o scurtă secvență din dialogul celor doi.