Cel puţin 32 de persoane au murit, iar alte câteva zeci au fost rănite, după ce două trenuri s-au ciocnit, în Grecia

Cel puţin 32 de persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite, marţi seară, cu puţin înainte de miezul nopţii, după ce un tren de pasageri, care transporta peste 350 de oameni, s-a ciocnit cu un tren de marfă în nordul Greciei.

Mar 1, 2023 - 07:10
Mar 1, 2023 - 07:28
Urmărește-ne peGoogle news
Cel puţin 32 de persoane au murit, iar alte câteva zeci au fost rănite, după ce două trenuri s-au ciocnit, în Grecia
Foto: Twitter

Salvatorii au lucrat toată noaptea, în încercarea de a-i scoate pe pasageri dintre fiare, informează BBC.

Deocamdată, nu se știe ce a provocat coliziunea dintre cele două trenuri. 

"A fost un coșmar de zece secunde. A fost panică. Cabluri, foc. Focul a izbucnit imediat", a declarat, pentru Reuters, pasagerul Stergios Minenis.

Eforturile de recuperare sunt în curs de desfăşurare, iar bilanţul victimelor este aşteptat să crească, a declarat serviciul de pompieri grec.

Trenurile călătoreau dinspre capitala Atena spre Salonic, un oraş grecesc renumit pentru festivalurile sale şi viaţa culturală vibrantă. Coliziunea a avut loc după un carnaval naţional în weekend, care s-a încheiat luni cu o sărbătoare publică.

Imaginile difuzate de televiziunea publică de stat ERT din Grecia au arătat coloane de fum gros care se revărsau din vagoanele răsturnate şi cozi lungi de vehicule de salvare lângă ele.

Într-un briefing televizat, purtătorul de cuvânt al pompierilor greci, Vassilis Varthakogiannis, a declarat că trenul de pasageri a transportat 350 de persoane.

Cel puţin 150 de pompieri cu 17 vehicule şi 40 de ambulanţe sunt implicaţi în operaţiunea de salvare, a adăugat Varthakogiannis.

Compania feroviară elenă, Hellenic Train, a precizat, într-un comunicat de presă, că a avut loc "o coliziune frontală între două trenuri: un tren de marfă şi trenul IC 62 care plecase din Atena spre Salonic".