Olimpia Bratu, directoarea Bibliotecii Județene din Târgu Jiu, găsită spânzurată la locul de muncă

Olimpia Bratu, directoarea Bibliotecii Județene „Christian Tell”, din Târgu Jiu, a fost găsită spânzurată marți seară, în biroul său de la instituție, scrie gds.ro.

Feb 28, 2023 - 22:15
Urmărește-ne peGoogle news
Olimpia Bratu, directoarea Bibliotecii Județene din Târgu Jiu, găsită spânzurată la locul de muncă
Foto: Olimpia Bratu

Olimpia Bratu ar fi lăsat și un bilet în care explică gestul extrem. Din primele informații ar fi vorba despre un proces penal pe care îl avea în derulare.

Unul dintre agenții de pază, care a intrat în tură, a fost cel care a făcut descoperirea și a sunat la poliție. La fața locului a fost găsit un bilet, însă polițiștii nu au dezvăluit conținutul acestuia. Olimpia Bratu avea 52 de ani și se afla la conducerea instituției de mai bine de un deceniu.

Soțul Olimpiei Bratu este Alexandru Bratu, directorul Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu. Fiul celor doi este elev în clasa a IX-a la un colegiu național din municipiu și este olimpic internațional.

„La data de 28 februarie, Poliția Municipiului Târgu Jiu a fost sesizată prin apel de urgență, cu privire la faptul că în incinta unei instituții publice din municipiul Târgu Jiu a fost găsită o femeie spânzurată.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că este vorba despre o femeie de 52 de ani, din municipiul Târgu Jiu. Femeia nu mai prezenta semne vitale, iar cadrele medicale au constatat decesul. Corpul femeii a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă“, potrivit IPJ Gorj.