Un bărbat băut a crezut că poate scăpa de pedeapsă dacă raportează personal la Poliție că a făcut un accident

Un șofer beat a crezut că, dacă își recunoaște greșeala, va fi iertat de polițiști și nu va primi nicio sancțiune. S-a întâmplat în localitatea Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud.

Feb 27, 2023 - 23:34
Urmărește-ne peGoogle news
Un bărbat băut a crezut că poate scăpa de pedeapsă dacă raportează personal la Poliție că a făcut un accident
Imagine cu caracter ilustrativ

Un bărbat de 44 de ani s-a urcat la volan după ce a consumat alcool și a făcut un accident în timp ce-și parca mașina. El a acroșat un autoturism din parcare în timpul manevrelor. 

N-a stat mult pe gânduri și, din proprie inițiativă, a sunat la 112 pentru a anunța accidentul la Poliție. 

Sosiți la fața locului după apel, polițiștii l-au testat cu etilotestul, care a indicat o alcoolemie de peste 1 mg/l, potrivit bistriteanul.ro.

Nu a scăpat de pedeapsă, așa cum spera dacă raportează singur accidentul. Polițiștii au deschis dosar penal în cazul său pentru conducere sub influența alcoolului. În plus, acesta va plăti și reparațiile mașinii lovite.

„La fața locului, apelantul a fost identificat ca fiind în vârstă de 44 de ani, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost 1,02 mg./l alcool pur în aerulexpirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. În continuare, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii deconducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a transmis IPJ Bistrița Năsăud.