Polițiștii acuză: Lucian Bode și-a înfipt colegul de clasă la comanda Protecției Martorilor

Polițiștii simt că a căzut un blestem pe capul lor, de care nu mai pot scăpa. Colegul de clasă al lui Bode, chestorul Florin Mihăilă, este ”greu de ucis”, cu tot dezastrul pe care l-a lăsat în urmă pe unde a trecut. După ce Inspectoratul General pentru Imigrări a reușit să scape de el, ministrul de Interne l-a înfipt acum la conducerea Oficiului Național pentru Protecția Martorilor. Sindicaliștii de la SNPPC se tem că Mihăilă va pune pe butuci și această direcție importantă, din subordinea IGPR.

Feb 27, 2023 - 21:02
Urmărește-ne peGoogle news
Polițiștii acuză: Lucian Bode și-a înfipt colegul de clasă la comanda Protecției Martorilor
Foto: Lucian Bode/ Facebook

De profesie psiholog și specialist în tehnica poligrafului, chestorul Florin Mihăilă a reușit să urce vertiginos pe scara profesională, cel mai important atu al lui fiindcă a învățat în aceeași clasă de liceu cu actualul ministru de Interne, Lucian Bode. Coducerea SNPPC ne spune că, pe unde a fost promovat în funcții de conducere, chestorul Mihăilă a făcut ravagii. De la profesor la Academia de Poliție, unde s-a ocupat de Comisia de Etică, la șefia Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj, șef de cabinet al lui Bode și până la șef al Inspectoratului General pentru Imigrări, de unde cu greu au putut să-l scoată de acolo, în urma nenumăratelor plângeri față de comportamentul său abuziv. După o încercare nereușită de a-l plasa la conducerea Jandarmeriei, Florin Mihăilă a fost numit șef al Oficiului Național pentru Protecția Martorilor (ONPM).

”Astăzi (n.r.ieri) le-a transmit tuturor polițiștilor de la ONPM că pot pleca și că el va conduce cu mână forte, la fel cum a făcut și în celelalte structuri. Le-a dat ordin să nu comenteze dispozițiile pe care le dă, pentru că ei trebuie doar să execute, chiar dacă majoritatea deciziilor sunt ilegale. De exemplu, la IGI a făcut împuterniciri care nu puteau fi făcute, a delegat persoane dintr-o structură în altă structură, fără să se justifice din punct de vedere operativ acea delegare. A stabilit, ilegal, sarcini suplimentare în fișa postului, doar pe baza dispozițiilor verbale. Omul acesta a condus doar ilegal acest Inspectorat General pentru Imigrări, folosindu-se de protecția domnului ministru Bode. Au fost cheltuite sume uriașe de bani fără să fie justificate sau analizate corect”, ne-a declarat Mihai Zlat, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

Sindicaliștii susțin că nimeni nu l-a verificat pe Florin Mihăilă, în ciuda numeroaselor sesizări venite la minister, acestea fiind clasate de MAI. Aceștia arată că Florin Mihăilă, în toate structurile unde a fost, a schimbat toți șefii și a pus numai apropiați împuterniciți pe cât mai multe funcții posibile.

”Chiar vineri acum, când a fost ultima lui zi la conducerea IGI, a vrut să împuternicească trei șefi, dar domnul Bogdan Despescu de la minister i-a tăiat aceste împuterniciri. Peste tot unde a fost s-a comportat dictatorial cu toți polițiștii care aveau funcții de conducere și de execuție”, ne-a precizat vicepreședintele SNPPC, Mihai Zlat.

Politica delegărilor în alte localități era, în fapt, o pedeapsă pentru toți cei care îndrăzneau să comenteze și să nu se supună ordinelor.

”Chestorul Mihăilă este persoana care nu a lucrat o zi ca polițist, dar a fost inspector șef la un IPJ, nu a fost nici măcar o zi polițist de Imigrări și, totuși, a condus această instituție. Noi suntem siguri că, odată cu numirea de la ONPM, o direcție în subordinea IGPR, va distruge și această structură foarte importantă a Poliției Române”, ne-a spus Mihai Zlat, vicepreședintele SNPPC.

Sindicaliștii spun că, pe unde a trecut Mihăilă, a făcut dezastru, pentru că nu știe să conducă, neavând nicio calitate managerială.

”La fel nu a avut nicio calitate să-l recomande pentru avansarea la gradul de chestor (general). Sunt doar numiri politice, susțineri politice pe care le-a avut din partea domnului ministru Bode. Pe de o parte, sunt surprins că Lucian Bode a scăpat de el de la Inspectoratul General pentru Imigrări, dar, pe de altă parte, nu este neapărat un pas înapoi pentru Florin Mihăilă, pentru că el va rămâne cu gradul de chestor și pe o funcție de conducere foarte importantă în cadrul Poliției Române. Pentru polițiștii de la ONPM este un coșmar venirea lui Mihăilă la conducerea direcției, după scandalurile în care a fost implicat și la Sălaj, și la IGI”, a mai afirmat vicepreședintele SNPPC, Mihai Zlat.

Sursa: Național