Un turist a murit după o avalanșă în Munții Rodnei - Două persoane au fost găsite în viață

O avalanșă s-a produs joi, căderea de zăpadă surprinzând trei persoane – turiști străini – care, din primele date, s-ar fi aflat la schi. Din păcate, de la nivelul ISU Maramureş s-a anunțat că una dintre aceste persoane a murit.

Feb 23, 2023 - 17:20
Urmărește-ne peGoogle news
Un turist a murit după o avalanșă în Munții Rodnei - Două persoane au fost găsite în viață
Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont / Facebook

În primă fază, după producerea avalanșei, de la Salvamont România s-a aflat că o persoană ar fi decedat și alte două ar fi dispărute.

„Avalanșă în masivul Rodnei, zona Borșa. Din primele informații , se pare că este vorba de un grup de turiști străini aflați la schi de tură, o persoană ar fi decedata și două ar fi dispărute”, a anunțat Salvamont România, pe pagina de Facebook.

Ulterior, s-a aflat că, din păcate, s-a confirmat faptul că o persoană și-a pierdut viața în urma acestei avalanșe. Un turist din grupul celor trei surprinşi de avalanşă joi în Munţii Rodnei a decedat, iar alţii doi sunt în viaţă, urmând a fi evaluaţi medical, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ.

După ce s-a anunțat incidentul, echipele de intervenție s-au îndreptat către locul în care s-a produs avalanșa, în încercarea de a ajunge cât mai repede la persoanele despre care s-a aflat că aveau nevoie de ajutor.

„Se pare că este vorba de un grup de turiști polonezi. Cel care a dat alarma a anunțat că una dintre persoane este moartă și două sunt dispărute. Acum se constituie echipele de intervenție (…) Au inclusiv un câine de căutare în avalanșe. S-a pus la dispoziție și un elicopter”, a precizat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România, într-o intervenție telefonică la la Antena 3.

Sursa: Național