Percheziții într-un dosar de proxenetism și cămătărie - Audieri pe bandă rulantă ale unor clanuri celebre din Capitală

Polițiștii bucureșteni au efectuat, miercuri dimineață, 11 percheziții la domiciliile a 15 suspecți pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism si camătă. Mandatele de percheziție au fost emise de către Judecătoria Sectorului 5 din București.

Feb 22, 2023 - 12:39
Urmărește-ne peGoogle news
Percheziții într-un dosar de proxenetism și cămătărie - Audieri pe bandă rulantă ale unor clanuri celebre din Capitală
Imagine cu caracter ilustrativ

"În această dimineață, 22 februarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 24 Poliție pun în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județele Ilfov și Vâlcea, precum și 39 de mandate de aducere, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de proxenetism și cămătărie", anunță Poliția Capitalei.

Potrivit sursei citate, mai multe persoane sunt bănuite că ar fi înlesnit practicarea prostituției, în Sectorul 5, dar și în alte localități din țară, obținând foloase patrimoniale de pe urma acestei activități, care ar fi fost desfășurată de mai multe femei.

De asemenea, din cercetări s-a stabilit că unele dintre persoanele bănuite ar fi oferit sume de bani cu dobândă impusă și termen de restituire.

În baza mandatelor de aducere, persoanele vizate urmează a fi conduse la audieri, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de proxenetism și cămătărie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, mai arată reprezentanții poliției.

Vizate în acest dosar sunt mai multe prostituate, fiecare cu "peștele ei", metoda folosită fiind cea denumită de "Loverboy". Ca și modalitate de acțiune, unele erau cliente false in Centrul Vechi al Capitalei, mai exact agățau clienți și mergeau cu ei în cameră, în timp ce altele își desfășurau activitatea la un hotel bucureștean. În același dosar sunt aduse și doua recepționere care ar fi intermediat astfel de servicii, susțin surse apropiate anchetei, citate de Realitatea PLUS. 

Potrivit acelorași surse, Miron Silică, cunoscut și ca Sile Broscoi, dar și membrii ai clanului lui Stoacă și Micula sunt cercetați în dosar. Din câte se pare, celebrul manelist Florin Salam a fost și el audiat ca martor.

În prezent, audierile sunt în plină desfășurare la Secția 24 Poliție din Capitală.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.