Protestele ale prorușilor la Chișinău - Mii de oameni, aduși cu autobuzele din toată țara pentru a destabiliza guvernul

Potrivit membrilor Partidului Șor, în Capitală ar protesta ”mii de oameni care cer Guvernului să plătească facturile populației pentru lunile de iarnă”.

Feb 19, 2023 - 14:31
Urmărește-ne peGoogle news
Protestele ale prorușilor la Chișinău - Mii de oameni, aduși cu autobuzele din toată țara pentru a destabiliza guvernul
Foto: Captură Video

Se scandează ”Jos Guvernul!”, ”Jos Maia Sandu!”.

Mii de oameni au umplut astăzi centrul capitalei, pentru a participa la mitingul organizat de Mișcare Pentru Popor. Participanții la acțiune îi cer Guvernului să achite integral facturile cetățenilor pentru lunile de iarnă.

Până acum, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu locuitori din raioanele Orhei, Edineț, Florești, Ungheni, Chișinău și alte zone ale țării, care s-au îndreptat spre Chișinău, ca să-i ceară Guvernului să respecte voința poporului. Oamenii spun că nu au cu ce să plătească pentru gaz, electricitate și energie termică, din cauza tarifelor exorbitante, scrie stiri.md.

Oamenii poartă în mâini pancarte, dar și o factură imensă pentru gaze, pentru a arăta că tarifele din țara noastră sunt cele mai mari din Europa.

Deși protestul organizat de Partidul Șor, trebuia să aibă loc în fața Parlamentului, oamenii își schimbă locația și se deplasează în fața Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

„Foarte bine că suntem mulți și vocali. Împreună cu colegii din mișcarea națională pentru popor am luat decizia ca să manifestăm nu în fața clădirilor instituționale, guvernamentale, dar să mergem pe scările Teatrului Național de Operă și Balet și acolo vom striga”, a declarat deputata SOR Marina Tauber.

Șase tineri sunt documentați de polițiștii din Chișinău după ce asupra unui dintre ei a fost găsit un cuțit. Cazul a avut loc cu puțin timp în urmă.

„6 tineri cu comportament suspect, dintr-o instituție cu profil sportiv, au fost conduși la Inspectoratul de Poliție pentru documentare. Asupra unuia dintre ei a fost găsit un cuțit. Amintim că am solicitat ca participanții la întrunire să nu dețină la ei obiecte interzise”, menționează IGP.

În acest sens, Poliția face apel repetat către organizatorii protestului să nu admită acte de violență și provocări.

„Vom interveni în fiecare situație în care există risc pentru viața cetățenilor sau ordinea publică”, precizează autoritățile.

Circulația troleibuzelor pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt a fost oprită.

Câteva grupuri de locuitori ai municipiului Bălți, printre care și tineri, s-au pornit organizat la Chișinău, cu noaptea-n cap pentru a protesta împotriva actualei guvernări. Oamenii au fost îndemnați să participe la miting de către reprezentanții partidelor „ȘOR”, „PACE” și Mișcarea Populară, transmite NordNews.

Deși Starea de Urgență a fost prelungită cu încă 60 de zile, tinerii din Bălți s-au pornit la Chișinău, pentru a solicita micșorarea tarifelor la agentul termic, gaze și energie lectrică. Unii dintre ei au menționat că ar fi bine ca actuala guvernare să iasă la un dialog cu protestatarii.

Întrebați la îndemnul cui au ieșit să protesteze și cum văd ei rezolvarea acestei probleme, doritorii de schimbare nu au fost pregătiți să răspundă. Din municipiul Bălți spre Chișinău s-au deplasat opt microbuze și autobuze.