Descoperire șocantă: 18 migranţi au fost găsiţi morţi într-un camion abandonat în apropiere de Sofia

Descoperire șocantă îna propiere de capitala bulgară Sofia! 18 migranţi au fost găsiţi morţi, vineri, într-un camion abandonat la circa 20 de kilometri de capitală, a anunţat Ministerul de Interne bulgar, în timp ce alţi migranţi din acest grup sunt internaţi în stare critică.

Feb 17, 2023 - 19:22
Urmărește-ne peGoogle news
Descoperire șocantă: 18 migranţi au fost găsiţi morţi într-un camion abandonat în apropiere de Sofia
Foto: Wikimedia Commons

"Conform primelor elemente (ale anchetei), vehiculul transporta ilegal circa 40 de migranţi ascunşi sub vreascuri de lemn", a precizat sursa citată.

Dintre aceştia, 18 au murit aparent asfixiaţi, cauza unui accident rutier fiind exclusă de autorităţi, transmit agenţiile AFP şi EFE.

Unii dintre migranţii care au supravieţuit afirmă că traficanţii au abandonat pur şi simplu camionul şi au fugit.

Serviciul bulgar de urgenţă a anunţat că supraviețuitorii au fost transportaţi la spitale din Sofia, unii dintre ei fiind în stare critică. Momentan, nu este clar despre câte persoane este vorba, informațiile variind - în funcţie de sursă - între 8 şi 14.

Autorităţile bulgare nu au comunicat deocamdată din ce ţări provin migranţii din acest grup.

"Presupunem că migranţii au fost transportaţi de la frontiera dintre Turcia şi Bulgaria către zona din apropierea localităţii Dragoman pentru a trece graniţa în Serbia", a declarat agenţiei EFE o sursă din Ministerul bulgar de Interne.

Bulgaria se confruntă de anul trecut cu cel mai mare aflux de migranţi ilegali - care încearcă să ajungă în vestul Europei - după valul migrator din anul 2015.