Reforma pensiilor speciale, mărul discordiei în PSD - Marius Budăi ar putea fi schimbat de la șefia Ministerului Muncii

Emoții pentru ministrul Muncii, Marius Budăi! Social-democrații sunt tot mai nemulțumiți de activitatea sa din Guvern.

Feb 16, 2023 - 17:54
Urmărește-ne peGoogle news
Reforma pensiilor speciale, mărul discordiei în PSD - Marius Budăi ar putea fi schimbat de la șefia Ministerului Muncii
Foto: Guvernul României

Reforma pensiilor speciale este mărul discordiei acum și i-ar putea aduce chiar schimbarea de la șefia ministerului, după cum spun unele voci din PSD. Răspunsul tranșant al Comisiei Europene, cum că pensiile militare sunt speciale, mai rău a pus gaz pe foc.

Luna viitoare, ministrul Muncii trebuie să prezinte noua lege a pensiilor. Revizuirea vizează toate pensiile speciale, inclusiv a celor militare, cu scopul de a le alinia cu principiul contributivităţii, şi face parte dintr-o reformă mai amplă a sistemului public de pensii, reprezentând un element cheie al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României. 

În precizarea trimisă de Comisia Europeană scrie negru pe alb că, pentru a beneficia de fondurile europene, România trebuie să îndeplinească "satisfăcător" angajamentele asumate şi să schimbe modul în care sunt calculate pensiile de serviciu.Comisia Europeană: ”Pensiile speciale nu țin de competențele Uniunii Europene (UE).

Cu toate acestea, pentru ca România să primească fondurile alocate prin Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), aceasta trebuie să îndeplinească satisfăcător reformele referitoare la pensiile speciale la care țara s-a angajat prin acest plan.

Sursa: Realitatea