Cel puțin o persoană a murit și mai multe persoane au fost grav rănite într-un atac armat, într-un campus universitar din SUA

Un suspect a deschis focul luni seară în două locuri campus din nordul Statelor Unite şi a rănit grav cel puțin cinci persoane, a anunţat poliţia Universităţii de Stat din Michigan care le-a cerut locuitorilor să rămână în case, notează AFP.

Urmărește-ne peGoogle news
Cel puțin o persoană a murit și mai multe persoane au fost grav rănite într-un atac armat, într-un campus universitar din SUA
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Au fost semnalate focuri de armă în campusul Lansing, un oraş aflat la vest de Detroit, şi s-au "raportat mai mulţi răniţi", a scris serviciul de securitate al Universităţii pe Twitter, asigurând că "poliţia intervine".

"Se crede că suspectul este în libertate în acest moment, singur și pe jos", au scris forţele de ordine, cerând rezidenţilor "din campus şi din afara campusului să rămână în case". "Încă primim multe apeluri care raportează un trăgător activ", au adăugat aceștia.

"Se pare că există un singur suspect la această oră", a subliniat poliţia din campus, descriindu-l drept "un bărbat scund, posibil de culoare, cu mască".

"Poliţia statului Michigan, poliţia Universităţii, forţele de ordine locale şi serviciile de prim-ajutor sunt la faţa locului", a scris pe Twitter guvernatoarea statului, Gretchen Whitmer, ţinută la curent cu evoluţia situaţiei.

Statele Unite plătesc un preţ foarte mare pentru răspândirea armelor de foc pe teritoriul lor şi pentru uşurinţa cu care americanii au acces la ele.

Ţara numără mai multe arme individuale decât locuitori: unul din trei adulţi deţine cel puţin o armă şi aproape unul din doi adulţi locuieşte într-o casă în care există o armă.

Consecinţa acestei proliferări este rata foarte mare de decese cauzate de arme de foc în Statele Unite, fără comparaţie cu cea din alte ţări dezvoltate.