Închisoare cu executare pentru un individ din Brăila, care a jignit și amenințat cu moartea mai mulți polițiști

Un bărbat din Brăila a fost condamnat la închisoare pentru ultraj după ce a creat un scandal de proporții la un spital, unde venise să le ceară socoteală polițiștilor pentru că aduseseră un șofer pentru stabilirea exactă a alcoolemiei.

Feb 13, 2023 - 20:49
Urmărește-ne peGoogle news
Închisoare cu executare pentru un individ din Brăila, care a jignit și amenințat cu moartea mai mulți polițiști
Foto: IPJ Cluj/ Imagine cu caracter ilustrativ

Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv în 2 februarie pe Fănel Lica, un bărbat din Brăila, la 2 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru patru fapte de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. În plus, individul a fost obligat să plătească și 7.500 de lei drept daune morale.

Bărbatul a scandalizat opinia publică pe 7 mai 2022, când a dat buzna în clădirea spitalului din Făurei, unde polițiștii aduseseră un șofer oprit în trafic pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Individul, care era prieten cu șoferul, i-a luat la întrebări pe polițiști în legătură cu motivele pentru care fusese adus la spital conducătorul auto și apoi a început să îi amenințe pe polițiști cu moartea și cu bătaia și i-a jignit în ultimul hal.

Discuțiile și înjurăturile imposibil de reprodus pe care Fănel Lica le-a adresat oamenilor legii au fost înregistrate de minicamerele de luat vederi prinse de uniformele polițiștilor și au constituit ulterior probe în instanță.

 „Șoferul refuza să i se preleveze probe de sânge, iar asistenta a decis să o cheme pe asistenta care era într-un birou de la etajul 1, pentru a ajuta cu procedura specifică. La scurt timp de la ajungerea la spital, la camera de gardă și-au făcut apariția numiții ..., iar cel din urmă a început să adreseze injurii și amenințări agenților de poliție aflați la fața locului, respectiv persoanelor vătămate, care erau echipați în uniformele de serviciu cu însemnele specifice Poliției. De precizat este faptul că sunt prieteni cu conducătorul autoturismului. În speță, inculpatul ... le-a spus unora dintre agenții de poliție că o să-i bată și că o să-i taie, în timp ce se aflau în incinta Spitalului Orășenesc – camera de gardă”, au stabilit anchetatorii.

Iată câteva dintre amenințările și jignirile grosolane la care s-a dedat individul:

  • Fănel Lica: Îți trag un pumn, rup toți pereții cu tine! Ce mă filmezi, mă! Du-te-n …mă-tii! Închide aia!
  • Polițist: Cum s-o închid! Nu pot!
  • Fănel Lica: Închide aia că dacă îți dau una rup camera și scutul cu tot cu tine!

Bărbatul nu s-a oprit aici. În timp ce se îndrepta spre ușa spitalului, s-a făcut că îl lovește pe unul dintre polițiști, iar acesta a ridicat instinctiv mâinile pentru a se proteja de o eventuală lovitură.

„Tu ce stai, mă! Că dacă-ți scap una! Du-te-n… mă-tii!”, a fost replica individului.

Când un polițist încearcă să îl calmeze, își continuă tirada de amenințări și îl scuipă: 

„Ia mâna! Să moară fata de nu vă tai! Te tai! Mă cunoști? Cine ești? Dar tu mă cunoști pe mine? Stai așa că-ți trag...”

Pentru că lucrurile erau pe punctul să degenereze, la fața locului a venit șeful Poliției din Făurei și un alt polițist. Individul s-a enervat și mai tare și a început să amenințe pe toată lumea.

„Ce dacă sunteți comisar, ce dacă sunteți șef. Ce vă interesează pe dumneavoastră cine sunt eu? Sunt eu și atât! Da! Ia filmează-mă și tu, și tu. Să fiți sănătoși! Ai mă, ce dracu, vorbim. Filmați!”, este replica bărbatului.

Vă prezentăm mai jos dialogul dintre Fănel Lica și șeful Poliției din Făurei, care a reușit să îl convingă în cele din urmă să îl urmeze la sediul Poliției fără să recurgă la imobilizarea acestuia.

  • Polițist: Vă rog să mă însoțiți la sediu!
  • Fănel Lica: Nu vreau!
  • Polițist: Nu doriți?
  • Fănel Lica: Mi se rupe, mi se îndoaie mie! Da! Eu personal mi se rupe, mi se-ndoaie. Ai înțeles? Ia și bagă acolo că oricum știi cine sunt, ce vă mai... ce vă mai....așa.
  • Polițist: Mergem la sediu!
  • Fănel Lica: Du-te, mă, de aici!
  • Polițist: Mă însoțiți la sediu?
  • Fănel Lica: Nu te însoțesc niciodată! Bă, eu nu merg nicăieri! Îți spun sincer am copila la poartă. Îmi văd copila după mine, dacă nu înnebunesc și nu mă controlez. Știi cu cine ai de-a face, nu mă controlez!? Cu cine ai de-a face!? Vrei să-ți arăt eu cu cine ai de-a face!? Îți trag și ție un pumn! Du-te... îmi bag...
  • Polițist: Hai la sediu!
  • Fănel Lica: Bă, lăsați-mă că înnebunesc!

Situația s-a tensionat din nou în fața spitalului, când bărbatul a început să îi amenințe din nou pe polițiști: „Bă, băiatul ăla a băut un pahar de vin și ați venit ca vacile 50 de șpăgari. Dați-vă în ... mea de vaci, mă!”

Când polițistul îi cere să vorbească frumos, Fănel Lica are un nou acces de furie: „Ce să te aud eu pe tine, mă! Ce să te aud pe tine! Bă, nu luați zgardă la mine! Să moară fata mea aici dacă nu vă fac aici baltă de sânge! Voi sunteți nebuni!? Te bați mă cu mine parte în parte? Tu, tu, tu, care vreți voi!...Hai mă! Eu merg cu tine..... să se bată cine vrei cu mine.”

Bărbatul a fost ulterior arestat preventiv, iar în prezent este încarcerat în Penitenciarul Galați, unde își execută pedeapsa.

Sursa: Adevărul