Fabrică de dulciuri din Statele Unite, amendată după ce doi muncitori au căzut în cuva de ciocolată

Autoritățile americane de reglementare a siguranței la locul de muncă au amendat o fabrică din Pennsylvania după ce doi muncitori au căzut într-o cuvă de ciocolată și au trebuit să fie salvați, transmite BBC.

Feb 13, 2023 - 13:27
Urmărește-ne peGoogle news
Fabrică de dulciuri din Statele Unite, amendată după ce doi muncitori au căzut în cuva de ciocolată
Imagine cu caracter ilustrativ

Fabrica Mars Wrigley din orașul Elizabethtown a fost amendată cu peste 14.500 de dolari (12.000 de lire sterline) de către Administrația pentru Securitate și Sănătate în Muncă.

Muncitorii erau contractori care nu lucrau cu normă întreagă pentru fabrică.

Incidentul a avut loc în iunie 2022. A trebuit să se facă o gaură în partea de jos a rezervorului parțial plin pentru a-i scoate afară.

Zeci de salvatori au intervenit, iar un muncitor a fost transportat la spital cu elicopterul, potrivit relatărilor locale.

Raportul autorității de reglementare a catalogat incidentul drept „grav”. Acesta spune că muncitorii au fost angajați pentru a curăța rezervoare și nu au primit o pregătire adecvată în materie de siguranță.

Acesta notează că muncitorii au căzut într-un rezervor de dozare – un rezervor folosit pentru a amesteca ingredientele – pentru ciocolata Dove, un brand vândut în SUA. În Marea Britanie și în alte țări, Dove este vândută sub denumirea Galaxy.

Un reprezentant al Mars Wrigley a salutat rezultatul investigației Osha.

„Siguranța asociaților noștri și a contractorilor externi este o prioritate de top pentru afacerea noastră”, a declarat purtătorul de cuvânt.

„Ca întotdeauna, apreciem abordarea colaborativă a Osha de a lucra cu noi pentru a efectua revizuirea ulterioară.”

Mars și Wrigley – cu o vechime de peste un secol fiecare – au fuzionat în 2008.

Pe lângă Dove, compania produce mai multe dulciuri populare, precum M&Ms, Snickers și Twix.

Sursa: G4Media